Fotbal international

Pele a dezvăluit lângă ce jucători i-ar fi plăcut să evolueze. Cine este cel mai lăudat dintre ei

03.04.2019 | 13:07
Pele a dezvăluit care sunt jucătorii pe care și i-ar fi dorit coechipieri
ADVERTISEMENT

Fostul mare jucător brazilian Pele, socotit de foarte multă lume drept cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor, a dezvăluit lângă ce alți fotbaliști de clasă din istoria acestui sport care au fost contemporani cu el sau au apărut mai târziu, i-ar fi plăcut să evolueze. Pele consideră că sunt foarte mulți jucători care merită considerați a fi valori incontestabile ale sportului rege.

Care sunt jucătorii pe care Pele i-ar fi plăcut să îi aibă coechipieri

Se știe că între brazilian și argentinianul Diego Armando Maradona a existat mereu o mare rivalitate pentru această titulatură onorifică de cel mai bun jucător din toate timpurile. Și părerile specialiștilor sau ale fanilor sunt împărțite între cei doi, deși există, după tot ceea ce a demonstrat în cariera sa, un al treilea candidat, care provine ca Maradona, tot din Țara Tangoului, Lionel Messi. Singurul capitol la care Messi are probleme reale și la care Pele și Maradona au strălucit este echipa națională, starul Barcelonei nereușind să devină acel jucător care să ducă naționala foarte sus.

ADVERTISEMENT

De curând Pele s-a aflat alături de noul fenomen al fotbalului, atacantul francez al lui PSG, Kylian Mbappe și s-a exprimat care ar fi fost jucătorii lângă care i-ar fi plăcut să se afle pe teren în aceeași echipă. Tocmai Kylian Mbappe este fotbalistul cel mai apreciat de Pele, care i-a spus acest lucru și francezului. Calitățile lui Mbappe, explozia, abilitatea de a marca, driblingul în regim de viteză, l-au impresionat pe cel supranumit O Rey, adică Regele.

Pele spune că francezul Kylian Mbappe ar fi fost un partener grozav de echipă
Pele spune că francezul Kylian Mbappe ar fi fost un partener grozav de echipă

Surpriza Maradona din alegerea lui O Rey

Dar nu numai Mbappe ar fi fost un coechipier perfect pentru brazilian. Cel care a primit porecla de Kaiser, germanul Franz Beckenbauer, e considerat de Rege drept cel mai elegant apărător din istoria fotbalului, un jucător extrem de cerebral și care știa să își respecte adversarii. Beckenbauer era fundașul în fața căruia cu greu reușeai să te impui – apreciază Pele.

ADVERTISEMENT

Greu de crezut, dar chiar rivalul la supremație, Diego Maradona este un alt jucător foarte apreciat de Pele. La fel și regretatul olandez Johan Cruyff, cel care, de altfel, a și fost numit Pele Alb. Brazilianul nu uită de compatriotul său Neymar, pentru care cere susținerea suporterilor, pentru că trece prin momente foarte grele și are mare nevoie de susținere, pentru a reveni mai puternic decât a fost.