News

Care sunt membrii USR care merg la consultările cu Klaus Iohannis. Critic al președintelui, în echipă

USR a anunțat, joi seara, care sunt cei 5 membri pe care îi va deplasa luni la consultările cu Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni. Un critic al președintelui face parte din echipă.
07.10.2021 | 22:06
Care sunt membrii USR care merg la consultarile cu Klaus Iohannis Critic al presedintelui in echipa
ADVERTISEMENT

Luni, de la ora 12.00, la Palatul Cotroceni încep consultările dintre Klaus Iohannis și partidele parlamentare, care au ca scop ieșirea din actuala criză politică.

USR, un partid criticat dur de președinte după ce a votat moțiunea de cenzură depusă de PSD, va intra la discuții de la ora 14.00.

ADVERTISEMENT

Joi seara, formațiunea condusă de Dacian Cioloș a anunțat echipa de 5 membri cu care se va prezenta la discuții cu Iohannis.

USR a anunțat echipa cu care merge la consultările cu Klaus Iohannis

Conducerea USR a stabilit, într-o ședință, ca din delegația partidului pentru consultările de la Cotroceni să facă parte, alături de liderul Dacian Cioloș, și Dan Barna, Anca Dragu, Stelian Ion și Cristian Ghinea, scrie Știripesurse.

ADVERTISEMENT

Prin această decizie, de a-l nominaliza pe Stelian Ion în echipa pentru consultările de luni, USR pare a transmite un mesaj de forță către Cotroceni și PNL.

Reamintim că remaniarea fostului ministru al Justiției a dus practic la ruperea coaliției de guvernare PNL – USR – UDMR.

ADVERTISEMENT

Imediat după ce a fost remaniat de Florin Cîțu, Stelian Ion a devenit unul dintre cei mai vehemenţi critici ai preşedintelui Klaus Iohannis, cel care a semnat plecarea sa din fruncție.

Stelian Ion: ”Alături de Cîțu, președintele Iohannis poartă principala răspundere pentru această criză”

Pe 9 septembrie, Stelian Ion a lansat joi un atac fără precedent la adresa președintelui Klaus Iohannis într-un editorial publicat pe site-ul oficial USR.

ADVERTISEMENT

În text, Ion îl acuză pe Iohannis că ”poartă principala răspundere” pentru criza politică. Fostul ministru dezvăluie o întâlnire cu președintele și spune că șeful statului i-a cerut să renunțe la proiectul de desființare a Secției Speciale și să desființeze SIIJ abia odată cu adoptarea celor trei legi ale justiției.

”Alături de Florin Cîțu, președintele Iohannis poartă principala răspundere pentru această criză. În loc să aplaneze conflictul, a turnat gaz pe foc, parcă tocmai ca să se asigure de compromiterea coaliției.

Nu doar că nu a făcut nimic pentru a aplana criza, dar a și adâncit-o prin atacul pe care l-a pornit la adresa USR PLUS. Iar Florin Cîțu e omul său de paie. Are cineva vreo îndoială? Aceștia sunt colaboratorii care îi plac președintelui: oameni de paie, obedienți până-n măduva oaselor.

La singura întâlnire de la Cotroceni pe care am avut-o cu președintele pe tema reformei din justiție, pe 18 mai, acesta a ținut să-mi transmită cât se poate de clar că ar fi o idee bună să renunț la proiectul de desființare a SIIJ, aflat la vot final în Senat, pentru că ar fi avut o “strategie mai bună”: să desființăm secția abia odată cu adoptarea celor trei legi ale justiției. Nu exista niciun argument convingător pentru o astfel de „strategie”. Tot ceea ce a făcut de atunci a fost exact în direcția tergiversării deciziei privind desființarea SIIJ”, a scris Stelian Ion.

ADVERTISEMENT