News

Care sunt pensionarii cu trei majorări în numai 6 luni. Câți bani vor primi

Guvernul pregătește o nouă recalculare a pensiilor. Peste trei milioane de pensionari vor primi bani în plus pentru veniturile lunare
22.06.2024 | 17:48
Care sunt pensionarii cu trei majorari in numai 6 luni Cati bani vor primi
Peste trei milioane de pensionari vor beneficia de o nouă majorare după ce Guvernul va pregăti o a doua recalculare. Sursa foto: Colaj Fanatik / Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Guvernul planifică a doua ajustare a pensiilor în anul cu patru rânduri de alegeri. Aceasta va fi a treia majorare a pensiilor în doar șase luni. Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii, a detaliat la ce trebuie să se aștepte românii.

O nouă majorare pentru pensionari

Prima ajustare, care va aduce bani în plus pentru peste trei milioane de oameni, trebuie finalizată până la 1 septembrie. De la 1 ianuarie 2025, toate pensiile vor crește, prin indexarea cu rata inflației.

ADVERTISEMENT

În februarie anul viitor, pensionarii care au beneficiat de prime, sporuri sau diverse bonusuri care nu erau incluse anterior vor vedea și ei majorări, scrie Antena 3 CNN. 

După ajustarea principală a pensiilor, care trebuie finalizată până la 1 septembrie, când peste trei milioane de pensionari vor primi bani în plus, autoritățile pregătesc o ajustare secundară.

ADVERTISEMENT

„De a doua recalculare beneficiază numai cei care au avut acele sporuri cu caracter nepermanent. Vreau să fac precizarea că nu toată lumea a avut, sunt sectoare care nu au asemenea sporuri și nu au ce adeverințe să mai prezinte în plus față de ceea ce au prezentat odată, când au depus dosarul de pensie”, a spus pentru Antena 3 CNN Daniel Baciu, preşedintele CNPP.

Cum arată pensia unui român care are 37 de ani vechime

De exemplu, un pensionar care a lucrat 37 de ani în industria textilă și are acum o pensie de aproximativ 2.600 lei pe lună, va primi de la 1 septembrie o pensie de 3.800 lei pe lună, mai scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT

Dacă poate demonstra că a primit și aceste bonusuri sau prime, ar putea primi și mai mulți bani începând din februarie. Până în toamnă, pensionarii aflați în această situație și care nu au toate documentele necesare trebuie să le depună.

Este important să se obțină documentele corect, deoarece Consiliul Concurenței a început o anchetă după ce pensionarilor li s-au cerut sume mari pentru documentele arhivate.

ADVERTISEMENT

„Toate adeverințele, care o mare parte din ele sunt deja la dosarele de pensii ale pensionarilor aflați în plată, colegii mei au termen șase luni de zile să facă cea de a doua recalculare și lucrul acesta se va întâmpla începând cu 1 septembrie până în luna februarie 2025”, a mai subliniat pentru Antena 3 CNN, Daniel Baciu.

Veniturile a peste 3.500.000 de pensionari vor crește de la 1 septembrie, iar restul de peste un milion de pensionari vor rămâne cu pensia actuală până la 1 ianuarie 2025, când toate pensiile vor fi indexate cu rata inflației.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71. După contestaţii, a ajuns respinsă, pe locul 422
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec....
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de...
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de la divorț: „E mai mult influencer decât tată. Și am făcut un ditamai copilul care..."
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI...
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Mare transformare a vremii. Anunț de ultimă oră de la meteorologi
Mare transformare a vremii. Anunț de ultimă oră de la meteorologi
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un...
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activişti
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București...
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București care s-a îmbrăcat ca o femeie în fața studenților. „Cum să te prezinți în halul ăsta?”