Life

Care sunt perioadele din an în care poți călători cu bani puțini, în Europa. Ce arată studiile

Care sunt lunile din an în care poți avea vacanțe cu un buget redus, în Europa. Ce spun specialiștii și cercetările în turism.
22.05.2024 | 14:29
Care sunt perioadele din an in care poti calatori cu bani putini in Europa Ce arata studiile
Care sunt lunile din an în care poți avea vacanțe cu un buget redus, în Europa. Ce spun specialiștii și cercetările în turism. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Care sunt perioadele din an în care poți călători cu bani puțini, în Europa. Ce arată studiile efectuate în domeniu. Jocurile Olimpice de la Paris au crescut enorm de mult costurile la cazări, dar și la biletele de avion și în restaurante.

Care sunt lunile din an în care poți avea vacanțe cu un buget redus, în Europa. Ce spun specialiștii și cercetările în turism

Care sunt lunile din an în care poți avea vacanțe cu un buget redus, în Europa. Ce spun specialiștii și cercetările în turism având în vedere evenimentele sportive care urmează să se desfășoare în iulie și august.

ADVERTISEMENT

Un studiu publicat de The New York Post arată că vara lui 2024 nu va fi una foarte avantajoasă din punct de vedere al călătoriilor. În acest sens specialiștii atrag atenția asupra faptului că sunt multe perioade benefice pentru a vizita Paris, Milano sau Londra.

Aceștia sunt de părere că pasionații de călătorii trebuie să ia în calcul perioadele de tranziție dintre anotimpuri. Așadar, cele mai indicate luni pentru a avea un sejur cu bani puțini sunt mai, iunie, septembrie și octombrie.

ADVERTISEMENT

„Sezonul de tranziție este perioada de dinaintea sau de după sezonul de vârf, dar nu încă sezonul de extrasezon. De exemplu, multe destinații europene au o vară foarte aglomerată (iulie/august).

Lunile mai, iunie, septembrie și octombrie pot fi considerate sezon de tranziție (variază în funcție de destinație), în timp ce ianuarie ar putea fi considerată sezon de extrasezon sau sezon scăzut”, arată studiul, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Ce spun experții în călătorii

Experții în vacanțe îi îndeamnă pe călători să aleagă sezonul de tranziție pentru a nu intra în datorii de ordin financiar. În felul acesta vizitatorii care merg în Europa au posibilitatea să facă foarte multe economii.

Același studiu demonstrează că o singură persoană poate pune deoparte o sumă importantă de bani având în vedere că dă mai puțin pe cazare. Spre exemplu, în Paris o noapte de cazare poate fi achiziționată cu 316 euro.

ADVERTISEMENT

În plin sezon o singură noapte de cazare costă în jur de 796 de euro, ceea ce înseamnă o diferență considerabilă pentru iubitorii de călătorii în Europa. Costurile pot varia în funcție de destinația în care vrea fiecare să meargă.

ADVERTISEMENT