Life

Care sunt prețurile pe litoralul românesc. Stațiunile care ocupă primele locuri în topul celor mai scumpe destinații de la Marea Neagră

Anul acesta, vacanțele pe litoralul românesc îi vor costa mai mult pe români. Cât vor scoate din buzunar cei care se distrează la Marea Neagră.
18.06.2024 | 12:53
Care sunt preturile pe litoralul romanesc Statiunile care ocupa primele locuri in topul celor mai scumpe destinatii de la Marea Neagra
Anul acesta, vacanțele pe litoralul românesc îi vor costa mai mult pe români. Sursa foto: Pixabay, Pinterest
ADVERTISEMENT

Mult a fost, puțin a mai rămas până când românii vor lua cu asalt stațiunile de la Marea Neagră. Anul acesta, turiștii nu trebuie să ia la ei numai cheful de distracție, ci trebuie să se asigure că dispun de un buget generos.

Anul acesta, vacanțele pe litoralul românesc vor fi mult mai scumpe pentru români

În vara anului 2024, prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Scumpirile se resimt mai mult ca niciodată, iar asta vor afla pe pielea lor și românii care aleg să își petreacă concediile pe litoral.

ADVERTISEMENT

Hotelierii au pregătit fel de fel de pachete, gândite special pentru a atrage turiștii. Deși unitățile de cazare se declară pregătite pentru valurile de oameni, nu același lucru se poate spune și despre plajele din unele stațiuni.

De ani buni, unele locuri arată la fel de neîngrijite, dar se pare că asta nu-i împiedică pe turiști să se distreze. Ba mai mult, nu reprezintă un obstacol nici pentru hotelierii sau comercianții care țin pasul cu scumpirile.

ADVERTISEMENT

Anul acesta, totul va fi mai scump, de la mâncare, la cazare și până la închirierea șezlongului. Cei care credeau că vor găsi stațiuni ieftine, trebuie să știe că aproape peste tot prețurile sunt la fel de mari.

Deși pare greu de crezut, anul acesta, Vama Veche ține pasul cu Mamaia la capitolul prețuri. Până acum, Mamaia era considerată o stațiune scumpă, destinată celor cu bani, însă, se pare că are concurență serioasă.

ADVERTISEMENT

Prețurile vor continua să crească până în plin sezon

La mare căutare pe plajele din România sunt șezlongurile. Prețurile lor variază între 30 și 70 de lei, în funcție de ziua în care se închiriază. Pe unele plaje, turiștii vor fi nevoiți să aibă cash la ei. De ce? Pentru a plăti taxa de 2 lei care le garantează accesul la toalete.

Românii care visează la o bere rece pe plajă trebuie, de asemenea, să își pregătească bugetul. Un pahar de 250 de ml de bere costă 10 lei în aproape toate stațiunile.

ADVERTISEMENT

La fel de scumpă în Vama Veche, dar și în Mamaia este mâncarea. Prețurile au crescut vertiginos, astfel că, anul acesta, o simplă porție de hamsie cu usturoi costă 45 de lei.

Anul acesta, turiștii vor scoate mult din buzunar și pe cazare, mai ales cei care au lăsat totul pe ultima sută de metri și vor să se bucure de litoral în plin sezon. Momentan, în locațiile de trei stele, cazarea pornește de la 1.500 de lei pentru trei nopți, iar în locațiile de patru stele, cazarea pornește de la 2.000 de lei.

ADVERTISEMENT
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care...
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care îți „otrăvesc în mod activ” organismul, conform unui medic cardiolog VIDEO
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Aproape toată ţara intră de la ora 12.00 sub avertizări cod galben şi...
Aproape toată ţara intră de la ora 12.00 sub avertizări cod galben şi portocaliu de furtuni. Ploi, grindină şi vijelii până joi dimineaţă
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană...
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Secretele din spatele BMW. Mistere din istoria celebrei mărci auto
Secretele din spatele BMW. Mistere din istoria celebrei mărci auto
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Cum a ajuns România pe mâna sovieticilor. Cine au fost cei care au...
Cum a ajuns România pe mâna sovieticilor. Cine au fost cei care au decis soarta țării înainte de terminarea războiului