Fotbal international

Care sunt regulile de votare pentru Balonul de Aur 2018! Ce se întâmplă în caz de egalitate

03.12.2018 | 13:21
Care sunt regulile de votare pentru Balonul de Aur 2018

Balonul de Aur 2018 va fi decernat pe 3 decembrie, de la ora 22:00, iar fanii din întreaga lume se întreabă care sunt regulile de votare. Premiul este acordat de revista France Football încă din 1956, timp în care 25 de jucători au reuşit să câştige cel mai important trofeu individual din fotbalul mondial.

Luni au fost anunţate numele celor 30 de fotbalişti care sunt nominalizaţi la Balonul de Aur 2018, selecţia fiind făcută de editorialiştii France Football. Faţă de premiul FIFA The Best, la Ballon d’Or este luată în considerare prestaţia din anul calendaristic în curs şi nu performanţele dintr-un sezon.

Cine votează pentru Balonul de Aur 2018

Premiul Balonul de Aur 2018 este acordat de un juriu internaţional din care fac parte jurnalişti, câte unul pentru fiecare ţară din Europa. Aceştia trebuie să aleagă cinci jucători de pe lista celor 30 de fotbalişti nominalizaţi. Cel plasat pe primul loc va primi şase puncte, în timp ce următorilor li se vor acorda patru puncte, trei, două şi unul.

Balonul de Aur este acordat în urma a trei criterii: performanţele individuale şi colective din 2018, clasa şi cariera fotbalistului. În caz de egalitate la puncte, doar pentru prima poziţia, departajarea se va face în funcţie de câte voturi de şase puncte a primit fiecare. Dacă şi după acest criteriu doi sau mai mulţi jucători au acelaşi număr de puncte, se iau în calcul numărul de voturi în care au fost plasaţi pe locul doi sau al treila. Următorul criteriu, dacă egalitatea persistă, va fi organizarea încă unui tur de scrutin.

Care sunt regulile de votare pentru Balonul de Aur 2018
Care sunt regulile de votare pentru Balonul de Aur 2018