News

Care sunt regulile pentru acordarea voucherelor de vaccinare. Vor fi date cinci tichete, în valoare de 100 de lei

Cum se acordă tichetele de masă pentru persoanele care se vaccinează. Cine poate să primească cei 100 de lei.
10.09.2021 | 16:58
Care sunt regulile pentru acordarea voucherelor de vaccinare Vor fi date cinci tichete in valoare de 100 de lei
ADVERTISEMENT

Ministerul Sănătății a transmis care vor fi regulile pentru acordarea voucherelor de vaccinare pentru persoanele care aleg să se imunizeze împotriva noului coronavirus.

Care sunt regulile pentru acordarea voucherelor de vaccinare

Astfel, conform instituției persoanele care se vaccinează cu schemă completă vor primi cinci tichete de masă, care ajung la un total de 100 de lei.

ADVERTISEMENT

Dar de unde pot fi luate aceste de tichete de masă, v-ați putea întreba. Ele vor fi primite de la centrul de vaccinare unde a avut loc imunizarea sau de la cabinetul medicului de familie.

Totul depinde de locul în care a avut loc vaccinarea. Un lucru foarte important de precizat este acela că vouchere le vor fi acordate doar persoanelor care s-au vaccinat începând de data cu 31 august.

ADVERTISEMENT

Astfel, cei care s-au vaccinat înainte vor fi excluși de la primirea acestor vouchere în valoare de 100 de lei.

“Persoanele vaccinate cu schema completă vor putea intra în posesia tichetelor de masă la centrul de vaccinare, cabinetul medicului de familie sau ambulatoriul de specialitate, în funcţie de locul în care s-a efectuat imunizarea, în baza registrului de evidenţă operat.

ADVERTISEMENT

Voucherele se pot ridica în termen de 60 de zile de la data inoculării ultimei doze”, arată Ministerul Sănătăţii.

Mesajul Ministerului Sănătății despre tichetele de vaccinare

Ministrul interimar al sănătății a semnat Ordinul privind acordarea alocaţiei de hrană sub forma tichetelor de masă pentru persoanele care se vaccinează împotriva noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Așa cum am precizat deja, se vor acorda cinci tichete de masă în valoare de 100 de lei. Un alt lucru important de precizat este faptul că voucherele se pot ridica în maximum 60 de zile de când a avut loc vaccinarea cu rapelul.

Ministrul interimar al sănătății a mai transmis și că după ce legea va fi publicat în Monitorul Oficial vor fi asigurate și resursele bugetare și imediat după aceea va începe distribuirea acestor tichete de masă pentru persoanele care s-a vaccinat împotriva noului coronavirus.

“Estimăm că voucherele vor putea fi distribuite în centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie şi ambulatoriile de specialitate începând cu luna octombrie.

Ordinul emis astăzi finalizează cadrul legal. Imediat după publicarea în Monitorul Oficial vom asigura resursele bugetare, după aceea tipărirea şi distribuirea tichetelor de masă”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimat al sănătăţii.

ADVERTISEMENT