News

Care sunt rutele alternative de trecere a frontierei cu Bulgaria. Podul Giurgiu – Ruse este în reparații

Lucrările de reparații pentru podul Giurgiu - Ruse vor începe pe 10 iulie, astfel că șoferii care vor să treacă granița vor fi nevoiți să găsească rute alternative.
08.07.2024 | 22:13
Care sunt rutele alternative de trecere a frontierei cu Bulgaria Podul Giurgiu  Ruse este in reparatii
Care sunt rutele alternative de trecere a frontierei cu Bulgaria. Podul Giurgiu - Ruse este în reparații
ADVERTISEMENT

Lucrările vor avea loc pe partea bulgară, chiar în plin sezon al concediilor, iar timpul estimat de finalizare a reparațiilor este de 4 luni și jumătate pentru fiecare dintre benzi. Așadar, românii trebuie să se aștepte la blocaje și la ore pierdute pe drum, cu toate că există rute alternative pentru a ajunge în Bulgaria sau Grecia.

Care sunt rutele alternative de trecere a frontierei cu Bulgaria

Conform Digi 24, podul Giurgiu-Ruse este tranzitat în fiecare vară de 1 milion de români. Aceștia trebuie să știe că se va circula aici pe o singură bandă, alternativ, iar circulația va fi dirijată cu ajutorul semafoarelor. Cu toate acestea, pentru a evita aglomerația care se va crea pe pod, șoferii pot alege mai multe rute alternative.

ADVERTISEMENT

De exemplu, vama se poate trece în Dolj pe la Podul Vidin-Calafat, în Constanța pe la Negru Vodă sau pe la Silistra-Ostrov-Călărași Totodată e bine de știut că există și varianta trecerii cu bacul, care trece Dunărea pe la Zimnicea și Bechet. Pentru cei care vor să se întoarcă, însă, pe la Giurgiu-Ruse, MAI le transmite să vină cu banii pregătiți pentru taxa de pod.

Este vorba de 2 euro sau 4 leva, bani cash, sumă care poate fi plătită și cu cardul. O altă recomandare a MAI e să fie stabilită din timp ruta și programul, pentru ca e de așteptat ca traficul să fie îngreunat și toate mașinile să întârzie ore bune până la destinație. În urmă cu 24 de ore, internauții de pe Facebook alcătuiau un top al celor mai bune rute dinspre România spre Grecia.

ADVERTISEMENT

Așadar, cei care tranzitează Bulgaria spre Grecia trebuie să știe că drumul Veliko Târnovo de la Ruse la vama Kulata este cel mai recomandat. Este drumul preferat de toți șoferii, cu toate că este mai lung, comparativ cu cel prin Pleven, care e mai scurt. Șoferii spun că această variantă evită ”camioanele, TIR-urile și autocarele”.

Care este cea mai bun rută pentru a merge spre Grecia în vacanță

”Pe varianta prin Veliko eviți camioane, tiruri și autocare”, a scris un turist român pe Forum Grecia, un grup de Facebook. ”L-am făcut și pe Pleven acum 2 săptămâni. Nu e de speriat, dar clar pe Veliko e mai bun”, recomandă un alt șofer. ”Prin Veliko! E drumul mult mai bun și nu treceți prin 255 de localități până la autostradă”, transmite un internaut trecut pe acolo.

ADVERTISEMENT

Conform Google Maps, traseul Plevel – Sofia – Kulata are 494 de kilometri și poate fi parcurs în 5 ore și 38 de minute, în timp ce traseul Veliko Târnovo Stara Zagora – Plovdiv – Sofia- Kulata are 614 kilometri și va fi parcurs în aproximativ 7 ore și 20 de minute. Un traseu intermediar pentru șoferi ar fi Ruse – Loveci – Sofia – Kulata cu 545 de kilometri lungime și un timp estimat de parcurgere de 7 ore și 12 minute.

Turiștii trebuie să ia în considerare, totuși, faptul că podul Giurgiu-Ruse va fi în reparații, astfel că vacanța pare deja obositoare. Totuși, pentru românii care vin din zona București, traseul ideal pare Șumen – Veliko Târnovo (658 de kilometri, 8 ore și 22 de minute de mers). Desigur, rămâne la latitudinea fiecăruia să urmeze ce traseu dorește.

ADVERTISEMENT

Cât despre românii care pleacă în vacanță spre Grecia din Transilvania, traseul recomandat este cel către vama Kulata, mai exact cel care traversează inițial podul Calafat-Vidin, pentru evitarea cozilor la podul Giurgiu – Ruse. Traseul acesta trece prin Montana – Sofia – Blagovgrad – Kulata, are 379 de kilometri ce ar trebui parcurși în 5 ore.

ADVERTISEMENT