News

Care sunt rutele ocolitoare pentru a ajunge la mare după carambolul de pe Autostrada Soarelui. Trafic dificil în zona accidentului

Care sunt rutele ocolitoare pentru a ajunge la mare după accidentul care s-a petrecut pe Autostrada Soarelui
16.07.2021 | 10:43
Care sunt rutele ocolitoare pentru a ajunge la mare dupa carambolul de pe Autostrada Soarelui Trafic dificil in zona accidentului
Sunt mai multe rute ocolitoare pe care le puteți folosi în drumul către mare. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cincisprezece persoane, inclusiv cinci copii, au fost rănite, fiind transportate la spital, iar şapte au primit îngrijiri la faţa locului, în urma unor accidente în lanţ cu 55 de autovehicule care s-au produs în patru puncte apropiate de pe A2, în zona localităţii Medgidia, pe sensul către litoral.

Accidentele au avut loc în condiţii de ceaţă pe Autostrada Soarelui. La nivelul judeţului Constanţa au fost activate Planul Roşu de Intervenţie, dar şi planul alb, care se referă la organizarea activităţii în cadrul spitalului în cazul unei situaţii cu multiple victime.

ADVERTISEMENT

Care sunt rutele ocolitoare pentru a ajunge la mare după accidentul de pe Autostrada Soarelui

Zeci de minute traficul a fost blocat şi apoi deviat. Vă readucem aminte că cel mai grav accident de pe A2 a avut loc în 5 noiembrie 2016, la kilometrul 67, atunci când patru persoane au murit, iar 57 au fost rănite. Accidentul, în care au fost implicate 29 de maşini, s-a produs tot pe fondul ceţii.

Între timp, FANATIK îți prezintă rutele ocolitoare care te pot duce pe litoralul mării negre în siguranță, dar mai ales fără să stai să aștepți decongestionarea traficului de pe Autostrada Soarelui, situație care ar putea să dureze destul de mult având în vedere că unele mașini implicate în incidentul rutier vor avea nevoie de platformă pentru a putea fi deplasate.

ADVERTISEMENT

Trebuie să știți că există mai multe variante de drum – prima dintre ele și probabil cea mai cunoscută dintre toate este varianta veche care ducea la Constanța.

Discutăm despre DN 2 (Bucureşti – Urziceni) – DN 2A (Slobozia- Giurgeni – Constanţa), un drum, este adevărat, ceva mai lung, probabil mai obositor față de autostradă, dar fără timpi de așteptare uriași.

ADVERTISEMENT

De asemenea, puteți intra pe Autostrada Soarelui (Bucureşti-Drajna) – DN 21 (Drajna – Călăraşi – Chiciu) de unde urmează o trecere cu bacul – Ostrov – DN 3 (Ostrov – Basarabi – Constanţa).

Varianta aceasta este una spectaculoasă și recomandată familiilor cu copii. Discutăm despre zona Dobrogei, una superbă în această perioadă a anului, dar și despre traversarea Dunării cu bacul, o idee primită cu entuziasm de cei mici.

ADVERTISEMENT

Totodată, conducătorii auto pot intra pe A2 (Bucureşti – Lehliu)- DN 3 (Lehliu – Călăraşi – Chiciu), din nou trecere cu bacul – Ostrov-DN 3 (Ostrov – Basarabi – Constanţa)

Cei care vor să ajungă în sudul litoralului, pot alege traseul Bucuresti – Călărași – Ostrov – Negru Vodă – Mangalia.

Indiferent de ruta aleasă, polițiștii le recomandă șoferilor să adapteze viteza la condiţiile de drum, să respecte indicaţiile agenților prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să manifeste o conduită preventivă în trafic.

De asemenea, oamenii legii îi sfătuiesc pe șoferi să mărească distanţa în mers, iar în cazul în care încheie coloanele, să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp.

ADVERTISEMENT
Tags: