Sport

Care sunt şansele ca Lionel Messi să se retragă de la naţională în 2022! Starul lui PSG, gol în Argentina – Venezuela. Video

Lionel Messi ar putea să se retragă, în 2022, de la naţionala Argentinei. Informaţia a fost întărită de o declaraţie a selecţionerului Lionel Scaloni.
26.03.2022 | 03:30
Care sunt sansele ca Lionel Messi sa se retraga de la nationala in 2022 Starul lui PSG gol in Argentina  Venezuela Video
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, de la ora ora 01:30, Argentina primeşte vizita Venezuelei în preliminariile CM 2022 şi meciul ar putea să fie ultimul al lui Lionel Messi, la naţională, în ţara natală. Selecţionerul argentinienilor a făcut anunţul, iar şansele ca acest lucru să se întâmple sunt destul de mari.

Lionel Messi s-ar putea retrage de la naţională la finalul lui 2022

“Este oportunitatea lui Messi să joace în ţara lui, alături de colegi. Este ultimul meci pe care îl jucăm acasă şi el şi-ar putea lua rămas bun de la Argentina în cel mai bun mod”, a spus Lionel Scaloni.

ADVERTISEMENT

Şansele ca meciul cu Venezuela să fie ultimul, pentru Lionel Messi în Argentina, sunt destul de mari. Starul lui PSG va împlini 35 de ani în vară, iar după Campionatul Mondial din Qatar urmează o perioadă fără meciuri oficiale pentru sud-americani.

Astfel, următoarea competiţie pentru Argentina va fi Copa America 2024, când Lionel Messi va avea 37 de ani. Preliminariile pentru Mondialul din 2026, organizat în Canada, SUA şi Mexic, ar urma să înceapă în toamna lui 2023, astfel că în prima jumătate a anului viitor vor fi programate meciuri amicale pentru argentinieni.

ADVERTISEMENT

În aceste condiţii, varianta ca CM 2022 să fie ultimul turneu pentru Lionel Messi este foarte plauzibilă. Sud-americanii sunt calificaţi, iar pe 1 aprilie îşi vor afla adversarii din faza grupelor.

Lionel Messi, liderul selecţiilor la naţionala Argentinei. Este şi golgeterul all-time

Lionel Messi şi-a început cariera la naţionala Argentinei pe 17 august 2005, în amicalul Ungaria – Argentina 1-2. “La Pulga” a intrat în minutul 65 al meciului, în locul lui Lisandro Lopez, şi a fost eliminat după 2 minute, în urma unui cot aplicat în figura unuia dintre adversari.

ADVERTISEMENT

Pentru naţionala Argentinei, Lionel Messi a jucat 158 de meciuri şi a reuşit să câştige Copa America în 2021, singurul trofeu major. Anterior, starul lui PSG mai jucase trei finale în această competiţie. De asemenea, în 2014, a ajuns până în ultimul act al Campionatului Mondial, însă Argentina a fost învinsă de Germania.

Cu 80 de goluri marcate, Lionel Messi este golgeterul all-time al naţionalei Argentinei. Prima reuşită a venit pe 1 martie 2006, în Argentina – Croaţia 2-3. Cel mai bun an a fost 2012, când Messi a înscris 12 goluri în 9 meciuri.

ADVERTISEMENT

După meciul cu Venezuela, Argentina o va mai întâlni pe Ecuador, pe 29 martie, în timp ce partida cu Brazilia, întreruptă în toamna anului trecut, nu are încă o dată oficială. Apoi, sud-americanii vor juca un amical cu Italia, pe 1 iunie, însă este posibil să mai fie programat un meci de pregătire în vară.

ADVERTISEMENT

Tags: