Pariuri sportive

Care sunt şansele ca Viitorul lui Gheorghe Hagi să cîştige campionatul încă o dată

Viitorul lui Gheorghe Hagi nu arată deloc bine. Eliminată din turul al III-lea al Ligii Campionilor şi cu doar o victorie în campionat, Viitorul a pierdut şi manşa-tur din play-off-ul Ligii...
23.08.2017 | 00:04
Care sunt sansele ca Viitorul lui Gheorghe Hagi sa cistige campionatul inca o data

Viitorul lui Gheorghe Hagi nu arată deloc bine. Eliminată din turul al III-lea al Ligii Campionilor şi cu doar o victorie în campionat, Viitorul a pierdut şi manşa-tur din play-off-ul Ligii Europa, cu Salzburg, spunând astfel ADIO cupelor europene.

Hagi a vândut de nevoie şi a dereglat „mecanismul”

Echipa este schimbată în rău, de la componenţă la jocul prestat. Integrarea unor jucători cu experienţă ca Marius Constantin, Ovidiu Herea, Andrei Dumitraş sau Eric de Oliveira n-a adus niciun plus, dimpotrivă. Hagi a vândut jucători de bază, Romario Benzar, Dragoş Nedelcu şi Florinel Coman sunt ultimii plecaţi, şi ieşirile astea din schema de bază a echipei au dereglat şi mai mult un mecanism care şi cu ei dădea rateuri.

Apărarea este un dezastru, mijlocul parcă înoată contra curentului, iar atacul este, ca eficienţă, pe ultimul loc în Liga 1 Betano, cu doar 3 goluri marcate în 6 etape, ceea ce spune totul despre căderea unei echipe care sezonul trecut umplea plasele adversarilor cu 51 de „ştiuci”, a treia eficacitate între cele 14 prim-divizionare. Sunt istorie vremurile când casele de pariuri sportive plasau printre favorite la cîştigarea vreunui trofeu intern echipa lui Gheorghe Hagi…

Hagi transmite nervozitatea sa pe teren

„Copiii” parcă au uitat tot ce ai învăţat de la „Rege” şi joacă fără nicio plăcere, nici vorbă de dăruirea sau de mentalitatea din sezonul trecut. Greşelile individuale abundă şi subminează jocul colectiv, care şi-a pierdut, parcă dintr-o dată, coerenţa şi eficienţa din campionatul câştigat în primăvară. Gică Hagi acuză şi el gravele erori ale jucătorilor săi, care parcă se înmulţesc de la meci la meci, este veşnic nemulţumit şi critică pe toată lumea, de la elevii săi la oficialii LPF şi FRF, de la arbitrii la ziarişti. Are impresia că toată lumea îi stă împotrivă şi nervozitatea sa aproape continuă se transmite şi în teren, accentuând presiunea sub care joacă elevii săi.

Hagi: „Şi din punct de vedere personal, şi colectiv avem de schimbat multe”

În aceste condiţii schimbările sunt inevitabile, chiar patronul şi antrenorul Viitorului a anunţat după dezastrul cu RB Salzburg că „Din păcate, trebuie să acceptăm lucrul care este. Nu mai arătăm ca înainte. Trebuie să schimbăm multe lucruri. Şi din punct de vedere personal, şi colectiv avem de schimbat multe”. Iar schimbările cer timp ca să se poate ajunge iarăşi la relaţiile de joc care existau în primăvară, traseele trebuie regândite, refăcute, exersate în multe ore de antrenament, coeziunea nu se poate reface peste noapte. Şi nici jocul nu se poate schimba în bine cât ar bate Hagi din palme. Adversarele din Liga 1 nu vor aştepta ca Viitorul să-şi revină, aşa că şansele ca Gheorghe Hagi să repete performanţa de a cîştiga cu echipa sa campionatul încă o dată sunt aproape zero.