News

Care sunt șansele unei majorități la guvernare PNL – PSD. Marcel Ciolacu: ”Chiar dacă aș vrea eu, nu ar vrea colegii”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit, joi, despre șansele unei majorități la guvernare PNL - PSD.
07.10.2021 | 21:34
Care sunt sansele unei majoritati la guvernare PNL  PSD Marcel Ciolacu Chiar daca as vrea eu nu ar vrea colegii
ADVERTISEMENT

Prăpastia dintre PSD, partidul care a stat la baza dărâmării prin moțiune de cenzură a Guvernului Cîțu, și PNL, încă partidul aflat la guvernare, pare a fi una uriașă.

Marcel Ciolacu, președintele social-democraților, dă șanse zero unei posibile majorități PNL – PSD la guvernare.

ADVERTISEMENT

În același timp, acesta nu este nici adeptul unui guvern minoritar care să beneficieze de sprijinul social-democraților.

Marcel Ciolacu, despre șansele unei majorități PNL – PSD: ”Chiar dacă aș vrea eu, nu ar vrea colegii”

Partidul Social Democrat pare axat serios pe ideea ajungerii la alegeri anticipate. În contextul în care USR și PNL par într-un război ireconciliabil, Marcel Ciolacu joacă tare.

ADVERTISEMENT

Liderul social-democraților a anunțat, joi seara, că el și colegii săi nu vor susține un guvern minoritar. Ciolacu nu vede posibilă nici varianta formării unei majorități cu PNL.

”Nu ne permitem un guvern minoritar, avem nevoie de stabilitate. Am văzut ce poate face un guvern condus de Florin Cîțu. Este exclus ca PSD să vină cu o alternativă de tipul guvernului minoritar, ar fi o greșeală pentru România”, a spus liderul PSD, la Europa FM.

ADVERTISEMENT

Întrebat ce ar face dacă la consultări președintele Klaus Iohannis i-ar da posibilitatea să propună premier și să formeze o majoritate cu PNL, liderul PSD a fost ferm:

“Chiar dacă aș vrea eu, nu ar vrea colegii mei, e o tâmpenie. Nu le pot cere colegilor să intre într-un guvern cu domnul Orban, cu doamna Turcan…

ADVERTISEMENT

Mai mult, eu nu pot vorbi cu ei la telefon. Când liberalii ne răspund la telefon, încalcă statutul, că au interdicție să negocieze cu PSD”, a adăugat Ciolacu.

Ciolacu și PSD, așteptați luni la consultări de Klaus Iohannis

Joi, într-o conferință de presă, Klaus Iohannis a precizat că toate partidele parlamentare vor fi chemate în mod separat la consultări, pentru a se căuta o posibilă soluție la ieșirea din criza politică actuală.

Conform Administrației Prezidențiale, Marcel Ciolacu și PSD vor intra la discuții după cei de la PNL, în jurul orei 13.00. Iată programul discuțiilor de luni:

  • Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);
  • Ora 13:00 –Partidul Social Democrat (PSD);
  • Ora 14:00 – Uniunea Salvați România (USR);
  • Ora 16:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
  • Ora 16:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
  • Ora 17:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.
ADVERTISEMENT