Fotbal international

Care sunt starurile cu cele mai scumpe autografe din lume: Messi, Ronaldo și Neymar departe de top 3!

24.11.2020 | 20:06
Care sunt starurile cu cele mai scumpe autografe din lume Messi Ronaldo si Neymar departe de top 3
Laporta a dezvăluit de ce Barcelona l-a refuzat pe Cristiano Ronaldo: „Nu regret absolut nimic”. Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Messi, Ronaldo și Neymar sunt unii dintre cei mai cunoscuți oameni de pe planetă, însă autografele lor nu valorează „doi bani” în ochii fanilor din lumea întreagă, ba chiar brazilianul Neymar nu intră nici măcar în top zece.

Autografele fotbaliștilor celebri pot ajunge la sume mari dacă sunt vândute colecționarilor, care ar plăti foarte mulți bani pentru a-și extinde „palmaresul”, mai ales că puțini  fani au acces la cei mai buni jucători din lume.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo și Neymar sunt la momentul actual cei mai cunoscuți fotbaliști ai planetei, dar chiar dacă autografele lor sunt la mare căutare, sumele sunt mult mai mici decât cele ale altor fotbaliști celebri sau cu o publicitate mult mai scăzută.

Topul starurilor din fotbal cu cele mai scumpe autografe: Messi, Ronaldo și Neymar nu intră în top 3

Topul celor mai scumpe autografe din istoria fotbalului este condus de… surpriză, Sergio Aguero! Fanii lui Manchester City și ai argentianului pot cumpăra un autograf cu vedeta „cetățenilor” pentru suma de 1.363,71 lire sterline, conform celor de la Gamblingdeals.com .

ADVERTISEMENT

Prețul autografului lui Sergio Aguero a explodat în 2012, după ce argentianul a marcat golul care a adus primul titlul de campioană pentru Manchester City, în ultimele secunde ale partidei cu QPR, între timp Aguero devenind și cel mai bun marcator din istoria clubului englez.

Pe locul doi în acest top este nimeni altcineva decât starul englez David Beckham, al cărui autograf valorează 1.000 de lire, deși s-a retras din fotbal acum mai bine de șapte ani. Podiumul este completat de Pierre-Emerick Aubameyang, al cărui autograf este evaluat la 900 de lire.

ADVERTISEMENT

Autografele lui Messi și Ronaldo nu valorează împreună cât cele ale lui Beckham sau Aguero

Lionel Messi este abia pe locul al șaptea în acest top 20 al celor mai valoroase semnături din fotbalul mondial, autograful argentianului abia depășește 500 de lire (511.91), cu un penny mai mult decât cel al legendarului Pele și mai ieftin decât cel al compatriotului său Diego Armando Maradona: 582.07 lire sterline.

Starul Barcelonei deși se află abia pe locul șapte, îl depășește pe rivalul său Cristiano Ronaldo, care e pe un rușinos loc zece, semnătura sa valorând „doar” 464.93 lire, în timp ce brazilianul Neymar e abia pe poziția 19 în acest top, cu un autograf care se poate vinde pentru 361.42 lire. În top se mai regăsesc Alisson Becker (locul 20 – 337.13), Ronaldinho (locul 18 – 362.40), Trent Alexander Arnold (locul 17 – 376.08) sau Paolo Maldini (locul 16 – 391.41).

ADVERTISEMENT

Sumele nu sunt deloc mari, ținând cont de efortul fanilor care stau ore în șir să își aștepte favoriții la bazele de antrenamente, la evenimente publice sau înainte ori după meciuri, înarmați cu tricouri, mingi sau pur și simplu o hârtie și un pix pentru a obține o amintire unică de la idolii lor și care devine din ce în ce mai valoroasă odată cu trecerea timpului.

Top 20 cele mai scumpe autografe ale fotbalistilor. Sursa foto: gamblingdeals.com
Top 20 cele mai scumpe autografe ale fotbalistilor. Sursa foto: gamblingdeals.com

Pentru a stabili acest top 20, au fost luate în calcul sumele obținute în cadrul a două licitații și au fost excluse site-uri precum e-bay, unde sunt șanse mari ca semnăturile să fie falsificate, iar suma a fost împărțită la numărul de obiecte cu autografe disponibile și care au fost scoase la vânzare pentru fiecare dintre cei 20 de fotbaliști.

ADVERTISEMENT