Life

Care sunt zonele corpului în care nu trebuie să te dai cu parfum. Regulile clare pe care trebuie să le respecți

Care sunt părțile de pe trup pe care e bine să le eviți când folosești parfum. Ce spune eticheta acestui ”accesoriu” olfactiv.
07.02.2023 | 16:39
Care sunt zonele corpului in care nu trebuie sa te dai cu parfum Regulile clare pe care trebuie sa le respecti
Care sunt regiunile de pe trup pe care e bine să le eviți când folosești parfum. Ce spune eticheta acestui ”accesoriu” olfactiv. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Care sunt zonele corpului în care nu trebuie să te dai cu parfum. Regulile clare pe care trebuie să le respecți și care te feresc de eventuale probleme și neplăceri pentru care poți merge și în cabinetul doctorului.

Care sunt regiunile de pe trup pe care e bine să le eviți când folosești parfum. Ce spune eticheta acestui ”accesoriu” olfactiv

Parfumul se aplică direct pe piele, nicidecum pe haine. Specialiștii ne învață să-l folosim în așa-numitele puncte calde, acolo unde pulsul se simte mai intens, dar ce facem atunci când recurgem la unele greșeli majore?

ADVERTISEMENT

Parfumierii din întreaga lume spun că trebuie să evităm cu orice preț anumite părți de pe trup, una dintre acestea fiind ochii. Lichidele pe bază de alcool sunt foarte toxice pentru stratul superficial al corneei.

În cazul în care ați dat cu parfum în ochi din greșeală, medicii recomandă clătirea imediată cu apă rece sau aplicarea unei comprese reci. Dacă usturimea persistă, atunci e cazul să mergeți la un consult oftalmologic.

ADVERTISEMENT

Buzele reprezintă o altă regiune sensibilă care trebuie evitată pentru că se irită foarte mult și poate apărea o senzație de usturime.

Părul este o altă zonă de pe corp pe care trebuie să o ocolim atunci când folosim parfum, chiar dacă foarte multe femei obișnuiesc să recurgă la acest gest aparent banal. Fibrele din podoaba capilară pot fi afectate serios de acest lichid.

ADVERTISEMENT

Parfumul nu se folosește niciodată în zona axilelor deoarece pielea este sensibilă, glandele sudoripare putând fi iritate din cauza acestuia.

Mâinile și picioarele nu sunt regiuni ideale pentru aplicarea aromelor preferate pentru că te poți alege cu piele deteriorată și uscată. De asemenea, o altă regiune care se poate irita de la parfum este zona genitală.

ADVERTISEMENT

Unde se aplică parfumul, de fapt

Parfumul este indicat să fie aplicat pe încheietură, parfumierii dezvăluind că acest lichid nu se freacă niciodată pentru că în felul acesta mirosul original se poate altera. E foarte important să nu exagerați când îl folosiți!

Țineți cont de anotimp și de evenimentul la care mergeți atunci când alegeți să folosești parfum. De asemenea, specialiștii în domeniu ne îndeamnă să luăm în considerare și aromele care ni se potrivesc.

ADVERTISEMENT
Tags:
VIDEO Singurul filmuleț cu Bruce Lee într-o luptă MMA! Imagini incredibile publicate după...
VIDEO Singurul filmuleț cu Bruce Lee într-o luptă MMA! Imagini incredibile publicate după jumătate de secol
Lovitură de teatru în dosarul tragediei de la 2 Mai: judecătoarea Ancuța Popoviciu,...
Lovitură de teatru în dosarul tragediei de la 2 Mai: judecătoarea Ancuța Popoviciu, recuzată și transferată în aceeași zi
BREAKING NEWS! Incendiu cu degajări mari de fum lângă stadionul DINAMO! Autoritățile au...
BREAKING NEWS! Incendiu cu degajări mari de fum lângă stadionul DINAMO! Autoritățile au intervenit în forță!
Ciprian are un service auto mobil, iar afacerea sa este înfloritoare. Cât te...
Ciprian are un service auto mobil, iar afacerea sa este înfloritoare. Cât te costă dacă ai făcut pană şi chemi mecanicii la faţa locului
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste...
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Ultima oră / Îndrăgita actriță a ajuns în stare gravă la spital, în...
Ultima oră / Îndrăgita actriță a ajuns în stare gravă la spital, în urma unui accident. 'Va fi o recuperare lungă'
Vârsta de pensionare SE VA MODIFICA la fiecare 3 ani
Vârsta de pensionare SE VA MODIFICA la fiecare 3 ani
Scene șocante în Parlamentul României. Doi deputați s-au luat la bătaie. Ce a...
Scene șocante în Parlamentul României. Doi deputați s-au luat la bătaie. Ce a urmat apoi
Lovitură devastatoare pentru Mădălin Ionescu. A pierdut cel mai drag om
Lovitură devastatoare pentru Mădălin Ionescu. A pierdut cel mai drag om
Anamaria Prodan, detalii intime despre relaţia cu Ronald Gavril: „Acesta este avantajul să...
Anamaria Prodan, detalii intime despre relaţia cu Ronald Gavril: „Acesta este avantajul să ai un iubit mai tânăr”
Șofer român de TIR, reacție uluitoare când e prins într-o parcare din Belgia...
Șofer român de TIR, reacție uluitoare când e prins într-o parcare din Belgia că dormea în camion. „Șeful preferă să plătească amenda, e mai ieftin decât hotelul”
Irinel Columbeanu, prima veste bună de când e la azil. Fostul soț al...
Irinel Columbeanu, prima veste bună de când e la azil. Fostul soț al Monicăi Gabor scapă de problemele cu banii? Ce veste a primit