News

Care va fi numărul de persoane cazate într-o cameră de hotel. Ludovic Orban, anunț despre cum se va face turism după 15 mai

25.04.2020 | 15:51
Care va fi numarul de persoane cazate intro camera de hotel Ludovic Orban anunt despre cum se va face turism dupa 15 mai
Care va fi numărul de persoane cazate într-o cameră de hotel. Ludovic Orban, anunț despre cum se va face turism după 15 mai. Sursă: Inquam Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Care va fi numărul de persoane cazate într-o cameră de hotel, iată o întrebare la care mulți încearcă să afle răspunsul în această perioadă, una premergătoare ridicării restricțiilor de izolare.

Care va fi numărul de persoane cazate într-o cameră de hotel

Autoritățile din România pregătesc deja măsurile pe care le vor implementa după ridicarea stării de urgență, eveniment prognozat a avea loc pe 15 mai.

ADVERTISEMENT

Turismul, una dintre ramurile paralizate de pandemia de coronavirus, va avea de suferit și după mijlocul lunii mai, în ciuda faptului că se vor deschide unele activități.

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre reluarea turismului și despre condițiile care vor fi necesare pentru cei implicați în fenomen, fie că vorbim de deținătorii de structuri de cazare sau de simpli turiști.

ADVERTISEMENT

Astfel, șeful Executivului anunță că, cel mai probabil, numărul persoanelor cazate într-o cameră va fi redus la unul. Vor face excepție cazurile în care o familie cu mai mulți membri ocupă respectiva unitate.

”În ceea ce privește hotelurile, trebuie stabilit un set de reguli și nu va exista o restricție în ceea ce privește hotelurile.

ADVERTISEMENT

Probabil, să se cazeze o singură persoană, chiar și în camere cu două paturi, să se cazeze două persoane numai dacă sunt membri ai familiei, de asemenea, luarea unor măsuri de dezinfecție și a altor categorii de măsuri”, a spus Ludovic Orban la Antena 3.

Ce se întâmplă cu restaurantele după 15 mai

Dacă hotelurile se vor redeschide cu siguranță după data de 15 mai, nu același lucru se poate spune despre restaurantele din interiorul acestora sau despre cele independente.

ADVERTISEMENT

Despre unitățile de servire a meselor, Ludovic Orban spune că încă nu s-a luat nicio decizie. Se va analiza în perioada următoare cum s-ar putea permite acestor spații să funcționeze, dat fiind faptul că, în continuare, circulația în grupuri mai mari de trei persoane va rămâne interzisă.

”Când se vor relaxa măsurile va exista o mişcare mai mare a cetăţenilor, va exista o posibilitate de reluare cel puţin a sectorului hotelier. În ceea ce priveşte reluarea activitatii la restaurante suntem încă într-o analiză foarte serioasă.

Pentru că noi înainte să relaxam anumite măsuri facem o anchetă epidemiologică. Nu pot să dau un orizont de timp, nu ştim când se vor redeschide”, a mai declarat premierul Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT