Sporturi

Caricatura care i-a scos din minți pe fanii Serenei Williams: „Rasiștii din mass-media o târăsc prin noroi”

28.02.2021 | 16:01
Caricatura care ia scos din minti pe fanii Serenei Williams Rasistii din massmedia o tarasc prin noroi
ADVERTISEMENT

O caricatură a Serenei Williams din urmă cu câțiva ani i-a făcut pe fanii jucătoarei din Statele Unite să reacționeze abia acum, după ce un clip video cu Aryna Sabalenka într-un moment de nervi a fost postat pe Twitter.

Fanii Serenei sunt nemulțumiți de modul în care favorita lor este tratată în mass-media, și susțin că aceasta este deseori pusă într-o lumină nefavorabilă.

ADVERTISEMENT

Cel mai recent exemplu a fost dat de reacția nervoasă afișată de Sabalenka la Australian Open, care a rămas neobservată în media, însă, taxată pe rețelele sociale.

Caricatura care i-a făcut pe fanii Serenei Williams să reacționeze: “Rasiștii din mass-media o târăsc prin noroi”

În optimile de finală ale ediției din acest an de la Australian Open, Serena Williams a eliminat-o pe Aryna Sabalenka, cu scorul de 6-4, 2-6, 6-4, momentul de nervozitate al jucătoarei din Belarus fiind taxat de fanii americancei.

ADVERTISEMENT

La scorul de 4-1 in setul decisiv, Aryna Sabalenka a izbit de mai multe ori racheta de suprafața de joc, însă, momentul a fost dat uitării față de tratamentul primit în mass-media de Serena Williams după partidele cu Kim Clijsters si Naomi Osaka.

“Acum e ok ca Sabalenka sa își arunce racheta din frustrare și pun pariu că nimeni nu o sa dea doi bani pe asta. Dar dacă Serena ar face același lucru, acești rasisti din mass-media o târăsc prin noroi. Urăsc asta!”, a scris un fan al Serenei Williams pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Serena Williams și caricatura care i-a enervat pe fani

În urmă cu ceva timp, publicația australiană The Herald a postat o carictură a Serenei Williams în timp ce își călca racheta în picioare de nervi iar arbitrul partidei o întreba pe adversară dacă nu poate să o lase să câștige.

Australian Press Council a primit apoi o serie de numeroase plângeri referitoare la desenul realizat de caricaturistul Mark Knight, fanii considerând că modul în care a fost prezentată jucătoarea de tenis este jignitor.

ADVERTISEMENT

După ce a deliberat, consiliul de presă a lansat un comunicat în care s-a transmis că desenul nu încalcă standardele jurnalistice referitoare la ”aducerea de ofense semnificative, provocarea suferinţei sau prejudiciere”.

ADVERTISEMENT