Fotbal international

Cariera lui Julian Weigl, omul cu clauză de 100 de milioane de euro, putea să fie distrusă de un taximetrist! Neamţul a fost “turnat” după ce a criticat conducerea clubului, beat fiind, la 3 dimineaţa: “Am fost devastat”

09.01.2020 | 19:38
Cariera lui Julian Weigl omul cu clauza de 100 de milioane de euro putea sa fie distrusa de un taximetrist Neamtul a fost turnat dupa ce a criticat conducerea clubului beat fiind la 3 dimineata Am fost devastat
ADVERTISEMENT

Julian Weigl s-a transferat de la Borussia Dortmund la Benfica în această iarnă, devenind una dintre cele mai scumpe achiziţii din acest mercato. Fotbalistul de 24 de ani are o clauză de reziliere de 100.000.000 de euro în contractul cu formaţia lusitană, dar cariera acestuia putea să fie distrusă de un taximetrist.

Un taximetrist i-a provocat cele mai mari probleme lui Julian Weigl

Startul sezonului 2014-2015 a fost unul de vis pentru Julian Weigl, dar un taximetrist putea să-i distrugă cariera într-o secundă. La 18 ani, fundaşul german devenea căpitanul lui 1860 Munchen şi avea lumea la picioare. După al doilea meci al stagiunii, fotbalistul, care a semnat cu Benfica în această iarnă, a ieşit în club alături de alţi patru colegi de echipă.

ADVERTISEMENT

După o noapte de distracţie, udată din plin cu alcool, Julian Weigl şi colegii lui au decis să plece spre casele lor şi au chemat un taxi. În timpul cursei, cei patru au început să critice conducerea clubului, fără să ţină cont de faptul că taximetristul i-ar putea recunoaşte. A doua zi, bărbatul a mers la club şi i-a “turnat” pe cei patru petrecăreţi.

Julian Weigl şi colegii lui au fost chemaţi de conducătorii clubului imediat şi trimişi la echipa a doua. În plus, fotbalistul de 18 ani a pierdut banderola de căpitan al echipei. După câteva săptămâni, oficialii lui 1860 Munchen i-a rechemat la lot, însă lui Julian Weigl nu i s-a mai permis să revină la rolul pe care îl avea.

ADVERTISEMENT

A urmat transferul la Borussia Dortmund şi debutul în naţionala Germaniei

“Am fost devastat când m-au suspendat în 2014. Din acel moment am început să privesc altfel fotbalul, am ales să fiu mai concentrat. În acel moment eram naiv, chiar dacă eram căpitanul echipei. Credeam că totul este uşor”, a povestit Julian Weigl peste ani.

În iulie 2015, Julian Weigl a fost transferat de Borussia Dortmund, iar 1860 Munchen a încasat 2.500.000 de euro în schimbul celui mai tânăr căpitan din istoria clubului. Un an mai târziu, mijlocaşul defensiv a debutat în naţionala Germaniei şi a fost convocat în lotul pentru EURO 2016, dar nu a bifat niciun meci la turneul final.

ADVERTISEMENT

În cele patru sezoane şi jumătate petrecute la Borussia Dortmund, Julian Weigl a jucat 164 de meciuri şi a câştigat două trofee: Cupa Germaniei în 2017 şi Supercupa Germaniei în 2019. Cu toate acestea, relaţiile cu oficialii clubului BVB s-au stricat în toamna anului trecut.

Benfica l-a transferat cu 20.000.000 de euro

Fiind nemulţumit de rolul pe care îl are la Borussia Dortmund, Julian Weigl a cerut să fie vândut în această iarnă. Barcelona, Manchester United sau PSG s-au interesat de mijlocaşul de 24 de ani, însă Benfica a câştigat cursa şi a plătit 20.000.000 de euro în schimbul neamţului.

ADVERTISEMENT

Julian Weigl a fost prezentat oficial pe 2 ianaurie 2020, la două zile după ce Benfica a anunţat că oferta clubului a fost acceptată de Borussia Dortmund. Fotbalistul a semnat un contract scadent în iunie 2024, iar clauza de reziliere a fost setată la 100.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT