Sport

Cariera lui Neymar în pericol? Se cere închisoarea pentru brazilian în dosarul transferului de la Santos la Barcelona

Neymar Jr, este amenințat cu închisoarea în dosarul transferului de la Santos la Barcelona din 2013, iar starul lui PSG ar putea face între 2 și 10 ani de pușcărie.
27.07.2022 | 16:53
Cariera lui Neymar in pericol Se cere inchisoarea pentru brazilian in dosarul transferului de la Santos la Barcelona
Neymar riscă până la 10 ani de închisoare și o amendă de 150 de milioane de euro. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Viitorul lui Neymar este din ce în ce mai incert, iar cariera starului brazilian e în mare pericol, după ce acesta ar putea ajunge în spatele gratiilor.

Neymar, judecat într-un proces uriaș pe 17 octombrie. Ar putea ajunge la închisoare și să plătească o amendă uriașă

Conform jurnaliștilor spanioli de la El Pais, Neymar va apărea pe data de 17 octombrie în fața tribunalului din Barcelona, iar judecătorii cer o pedeapsă între 2 și 10 ani de închisoare.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, starul lui Paris Saint-Germain ar putea primi și o amendă uriașă cuprinsă între 10 și 150 de milioane de euro.

Motivația instanței e că Neymar s-a sustras de la plata taxelor către statul spaniol în urma transferului de la Santos la Barcelona, iar prejudiciul este de 8,4 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Neymar are șanse mari să piardă procesul. Cu Messi și Cristiano Ronaldo s-a întâmplat la fel

Cel mai probabil Neymar va pierde acest proces, ținând cont că în cazul lui Lionel Messi și Cristiano Ronaldo rezultatul a fost același.

Messi a fost condamnat la 21 de luni de închisoare cu suspendare, în timp ce Cristiano Ronaldo a primit 24 de luni cu suspendare.

ADVERTISEMENT

Neymar are probleme mari și la PSG, unde nu mai este dorit datorită salariului uriaș și s-a vorbit despre un transfer la Chelsea Londra.

Compania braziliană DIS pretinde 40% din drepturile federative ale lui Neymar și cere 5 ani de închisoare pentru jucător

O companie din Brazilia a devenit de asemenea parte din proces, după ce a pretins că deține 40% din drepturile federative ale jucătorului.

ADVERTISEMENT

Alături de Neymar vor fi aduși în instanță și doi foști președinți ai Barcelonei, Sandro Rosell și Josep Maria Bartomeu, un fost manager al lui Santos și clubul Barcelona, precum și părinții fotbalistului. În Spania, pedeapsa cu închisoarea poate fi suspendată doar dacă este de maximum doi ani de zile.

Neymar, anchetat cu doar o lună înainte de Campionatul Mondial din Qatar

În cazul în care Neymar va fi găsit vinovat și va primi o pedeapsă cu închisoare cu executare, starul naționalei Braziliei va rata Campionatul Mondial din Qatar. Procesul va fi finalizat pe data de 31 octombrie.

Se pare că Neymar și tatăl său au semnat două contracte cu Barcelona, prin care se ignora faptul că drepturile federative ale jucătorului aparțin clubului brazilian.

Compania braziliană DIS cere daune în valoare de peste 130 de milioane de euro din această cauză și o pedeapsă de 130 de milioane de euro.

Barcelona a fost și ea anchetată pentru fraudă în 2014 la transferul lui Neymar

Barcelona a fost de asemenea certată de către autoritățile spaniole după transferul lui Neymar de la Santos pentru fraudă.

Curtea Spaniolă de Justiție a respins în 2017 apelurile lui Neymar, iar astfel jucătorul a ajuns să fie chemat la tribunal.

Neymar are meci în Ligue One cu o zi înainte de proces, pe 16 octombrie, în timp ce Brazilia ar trebui să debuteze la Campionatul Mondial pe 24 noiembrie împotriva Serbiei.

ADVERTISEMENT
Tags: