Sport

Carlo Ancelotti a găsit cheia pentru a-i bloca starurile lui Pep Guardiola în Manchester City – Real Madrid: ”E simplu”

Carlo Ancelotti a părut sigur pe el când a vorbit despre meciul Manchester City - Real Madrid și a explicat modul prin care va încerca să-i blocheze vedetele lui Pep Guardiola.
17.05.2023 | 09:46
Carlo Ancelotti a gasit cheia pentru ai bloca starurile lui Pep Guardiola in Manchester City  Real Madrid E simplu
Carlo Ancelotti a părut sigur pe el când a vorbit despre meciul Manchester City - Real Madrid și a explicat modul prin care va încerca să-i blocheze vedetele lui Pep Guardiola. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Partida tur de pe Santiago Bernabeu s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, însă tehnicianul italian a reușit ceea ce puțini au făcut în acest sezon. Să-l blocheze pe Erling Haaland. Și a făcut acest lucru punându-i trei ”jandarmi”.

Carlo Ancelotti știe cum se poate câștiga un Manchester City – Real Madrid

În conferința de presă premergătoare întâlnirii Manchester City – Real Madrid, din manșa retur a semifinalelor Champions League, programată miercuri, 17 mai, de la ora 22:00, Carlo Ancelotti a răspuns prompt când a fost întrebat cum va bloca toate starurile echipei engleze.

ADVERTISEMENT

”Simplu: încercăm să facem un joc mai bun decât în prima manşă, pentru că putem face mai bine atât individual, cât şi colectiv. Curajul este fundamental în acest tip de meci. Trebuie să avem un caracter puternic pentru a putea să îndurăm şi să suferim.

Ei bine, în tranziţii suntem foarte periculoşi, dar nu cred că vom vedea multe tranziţii mâine (n.r. – miercuri). Îmi doresc o echipă care este capabilă să citească bine situaţiile de joc. Vom avea momente în care vom suferi.

ADVERTISEMENT

Acum sunt foarte calm, entuziasmat și încrezător. Știu că mâine voi avea sentimente rele, o să mă gândesc că Haaland va înscrie, că De Bruyne va da un gol din afara careului. Voi încerca să schimb acele sentimente și să mă gândesc la driblingurile lui Vinicius, la faptul că Benzema va marca. Nu a fost ușor să ajungem aici și ne vom bucura.

Nu mă gândesc că am putea ajunge la loviturile de departajare. Dacă ajungem, realitatea este că nu te poți antrena prea mult. Atmosfera de pe stadion nu va fi la fel ca un antrenament. Ne gândim să câștigăm meciul”, a declarat Ancelotti, conform Marca.

ADVERTISEMENT

Legătura dintre Real și Champions League vine din perioada boemă a fotbalului

Real Madrid este cea mai titrată formație la nivel de Champions League cu 14 trofee câștigate, iar tehnicianul italian a explicat că legătura clubului cu această competiție este una foarte puternică și vine din trecut.

”Nu este ușor de explicat, dar cred că Champions League este specială din cauza istoriei primelor cinci trofee câștigate. Pentru toată lumea, pentru jucători și pentru muncitori, Champions League este foarte importantă. Important este că clubul a menținut în viață povestea lui Di Stefano, Gento și Amancio”, a mai spus Ancelotti.

ADVERTISEMENT

Meciul tur s-a lăsat și cu un scandal, deoarece Manchester City a reușit să egaleze pe Bernabeu în minutul 67, după un gol de excepție al lui Kevin De Bruyne, care a înscris cu trasor cu exteriorul de la peste 20 de metri. Însă golul nu trebuia validat, după ce în aceeași fază Bernardo Silva a scăpat mingea în afara suprafeței de joc.

ADVERTISEMENT