Sport

Carlo Ancelotti e cu gândul la retragere înainte de Real Madrid – Manchester City: ”Mi-ar plăcea să petrec timp cu nepoţii mei”

Carlo Ancelotti este unul dintre cei mai titrați antrenori din lume, însă înaintea meciului Real Madrid - Manchester City a dezvăluit când vrea să se retragă.
04.05.2022 | 12:46
Carlo Ancelotti e cu gandul la retragere inainte de Real Madrid  Manchester City Miar placea sa petrec timp cu nepotii mei
Carlo Ancelotti este unul dintre cei mai titrați antrenori din lume, însă înaintea meciului Real Madrid - Manchester City a dezvăluit când vrea să se retragă. Sursă foto: EPA-EFE/PETER POWELL
ADVERTISEMENT

Italianul este singurul tehnician care a reușit să câștige titlul în cele mai puternice cinci campionate, după ce în acest sezon s-a încoronat în La Liga.

Înainte de Real Madrid – Manchester City, Carlo Ancelotti a vorbit despre retragere

Pe Carlo Ancelotti îl așteaptă marele meci Real Madrid – Manchester City, din semifinalele Champions League, însă, la 62 de ani, a dezvăluit că este cu gândul la retragere și la o viață liniștită alături de familie, deși mai are contract cu ”galacticii” până în vara lui 2024.

ADVERTISEMENT

”După Real da, probabil că mă voi opri. Dar, dacă Real mă ţine aici zece ani, voi antrena zece ani”, a declarat antrenorul italian într-un interviu acordat pentru Prime Video, conform L’Equipe.

”Mi-ar plăcea să petrec timp cu nepoţii mei, să plec în vacanţă cu soţia mea… Sunt atâtea lucruri pe care le-am neglijat şi pe care mi-aş dori să le fac. Să merg în multe locuri în care nu am fost niciodată”, a mai spus el.

ADVERTISEMENT

Italianul admite că i-ar plăcea să fie selecționer

Cu toate acestea, Carlo Ancelotti nu exclude varianta ca pentru finalul carierei să pregătească o echipă națională. El nu a fost niciodată selecționer, fiind pentru o vreme secundul lui Arrigo Sacchi la reprezentativa Italiei, în timpul Cupei Mondiale din 1994.

”Da, ar putea exista o echipă naţională, dar este prematur deocamdată”, a argumentat el, fără a exclude posibilitatea de a conduce la Cupa Mondială din 2026 o echipă din America de Nord (Canada, Statele Unite, Mexic, care sunt și gazdele competiției).

ADVERTISEMENT

Iar ipoteza de a conduce reprezentativa Canadei, calificată recent la Cupa Mondială 2022, în contextul în care soţia sa este canadiană, pare să-l atragă: ”De ce nu? Mi-ar plăcea, asta e sigur. Canada s-a descurcat foarte bine”.

Ancelotti, încrezător că Real o poate întoarce pe Manchester City

Până la retragere sau o nouă aventură, pe Carlo Ancelotti îl așteaptă un duel de foc în Champions League, acolo unde Real Madrid primește vizita lui Manchester City în manșa secundă a semifinalelor și trebuie să întoarcă înfrângerea la limită din tur, scor 3-4.

ADVERTISEMENT

Carlo Ancelotti nu a fost mulţumit de faptul că mijlocaşii nu i-au ajutat pe fundaşi în timpul meciului de pe Etihad Stadium. De asemenea, antrenorul ”galacticilor” a evidenţiat pierderea multor dueluri individuale, dar s-a arătat încrezător pentru meciul retur.

ADVERTISEMENT