Sport

Carlo Ancelotti, reacţie surpriză după plecarea lui Messi de la Barcelona: “Greu să mă mai uimească ceva”

Decizia lui Messi de a părăsi Barcelona după 21 de ani nu pare deloc să-l surprindă pe tehnicianul Realului „Greu să mă mai uimească ceva”.
13.08.2021 | 22:56
Carlo Ancelotti reactie surpriza dupa plecarea lui Messi de la Barcelona Greu sa ma mai uimeasca ceva
ADVERTISEMENT

Vestea că Lionel Messi, un jucător care se confunda, practic, cu Barcelona, având în vedere că a evoluat cel puțin două decenii pentru această echipă – își va continua cariera în Franța, la PSG, nu l-a luat deloc prin surprindere pe Carlo Ancelotti.

Sunt în fotbal de 42 de ani și e greu să mă mai uimească ceva. Am văzut mulți fotbaliști care au îmbrăcat un alt tricou deși își iubeau echipa”, a mărturisit tehnicianul Realului, exprimându-și, totodată, convingerea că Barcelona va rămâne un adversar de temut în lupta pentru titlu.

ADVERTISEMENT

Între timp, starul argentinian se antrenează cu noii colegi de la PSG și își așteaptă nerăbdător debutul în Ligue 1. Cel mai probabil, Mauricio Pochettino va apela la serviciile sale abia peste trei săptămâni, respectiv duminică, 29 august, când este programat meciul cu Reims.

Carlo Ancelotti, reacție neașteptată după plecarea lui Messi de la Barcelona

Pentru mine Messi echivala cu Barcelona, era simbolul acestei echipe de când era doar un puști. Dar sunt în fotbal de 42 de ani și e greu să mă mai uimească ceva.

ADVERTISEMENT

Am văzut mulți fotbaliști care au îmbrăcat un alt tricou deși își iubeau echipa. Acum a venit rândul lui Messi, cel care a jucat doar pentru Barcelona. Oricum, respect și decizia lui și poziția Barcelonei.

Eu cred că Barcelona rămâne în lupta pentru titlu, chiar și fără Messi. Ne vom bate și cu Atletico, iar Barcelona va fi mereu una din cele mai bune echipe din lume, cu sau fără Messi, noi trebuie să-i învingem pentru a deveni campioni”, a declarat Carlo Ancelotti înaintea partidei din prima etapă a noului sezon, împotriva celor de la Alaves.

ADVERTISEMENT

Ronald Koeman, optimist în ciuda plecării lui Messi: „Barcelona are un lot grozav”

În altă ordine de idei, chiar dacă Barcelona a rămas fără cel mai bun jucător din îndelungata sa istorie, Ronald Koeman dă asigurări că actualul lot este capabil, în efectiv complet, să-și surclaseze eterna rivală în lupta pentru titlu.

Sigur că ne va fi mai greu să înscriem goluri. Messi a marcat de 30 de ori sezonul trecut. Așa că alți jucători trebuie să ne aducă mai mult și să facă pasul următor, dar e mai mult vorba de echipă acum, nu doar de un jucător.

ADVERTISEMENT

Trebuie să o facem împreună. Sperăm să revină câțiva fotbaliști după accidentările lor, cum ar fi Ansu Fati și Coutinho, apoi vom avea un lot puternic. Vom munci mai mult, vom face mai mult pentru a reuși ce se așteaptă lumea de la noi.

Încă suntem în tranziție. Trebuie să înțelegem că acest început de sezon este dificil. Încă avem COVID prin preajmă, dar și jucători accidentați, așa că nu putem să jucăm cu toți, pentru că ne lipsesc oameni buni.

Am făcut un presezon bun, au venit câțiva jucători tineri, dar dacă vor reveni și cei accidentați, lotul rămâne unul puternic”, a explicat tehnicianul catalanilor înaintea primului meci al sezonului, cu Real Sociedad.

ADVERTISEMENT