Sport

Carlo Ancelotti, record absolut în Champions League! L-a întrecut pe Sir Alex Ferguson

Carlo Ancelotti a stabilit un record absolut în UEFA Champions League, întrecându-l pe legendarul Sir Alex Ferguson.
17.05.2023 | 22:22
Carlo Ancelotti record absolut in Champions League La intrecut pe Sir Alex Ferguson
Carlo Ancelotti, record absolut în Champions League. Sursă foto: goal.com
ADVERTISEMENT

Astfel, la duelul retur dintre Manchester City și Real Madrid, Carlo Ancelotti a devenit antrenorul cu cele mai multe meciuri în Champions League, tot el fiind și tehnicianul cu cele mai multe victorii în competiție.

Carlo Ancelotti, record absolut în Champions League

Carlo Ancelotti a intrat pentru totdeauna în istoria UEFA Champions League, fiind antrenorul cu cele mai multe victorii în competiție, dar și cu cele mai multe prezențe, depășindu-l pe Sir Alex Ferguson.

ADVERTISEMENT

Pentru tehnicianul lui Real Madrid, meciul „galacticilor” cu Manchester City este a 191-a partidă ca antrenor în Champions League, acesta având 4 trofee cucerite în cea mai importantă competiție inter-cluburi.

„Don Carlo” are 2 trofee Champions League câștigate cu Real Madrid (2014, 2022) și alte 2 trofee câștigate când se afla pe banca tehnică a lui AC Milan (2003, 2007).

ADVERTISEMENT

„Încercăm să facem un joc mai bun decât în prima manșă, pentru că putem face mai bine atât individual, cât și colectiv. Curajul este fundamental în acest tip de meci.

Trebuie să avem un caracter puternic pentru a putea să îndurăm și să suferim. Ei bine, în tranziții suntem foarte periculoși, dar nu cred că vom vedea multe tranziții mâine”, spunea Carlo Ancelotti înaintea meciului cu Manchester City.

ADVERTISEMENT

Revenirea la Real Madrid a fost de bun augur pentru Carlo Ancelotti

Revenirea lui Carlo Ancelotti la Real Madrid în 2021 a fost de bun augur pentru madrileni, aceștia câștigând sub comanda lui „Don Carlo” titlul în Spania, trofeul Champions League, Campionatul Mondial al Cluburilor, Cupa Spaniei, Supercupa Spaniei și Supercupa Europei.

Până să revină la Real Madrid, Carlo Ancelotti a fost implicat într-un proiect din Premier League, la Everton, ceea ce a părut puțin surprinzător ca un antrenor de talia italianului să fie antrenorul „caramelelor”.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, Carlo Ancelotti le-a pregătit pe: Reggiana, AC Parma, Juventus, AC Milan, Chelsea, PSG, Real Madrid, Napoli și Everton.

  • 63 de ani are Carlo Ancelotti
ADVERTISEMENT