Sport

Carlo Ancelotti şi-a anunţat retragerea din antrenorat: ”Real Madrid este ultima mea echipă!”

Carlo Ancelotti, tehnicianul care a readus-o în prim-planul fotbalului spaniol pe Real Madrid, a anunțat că se retrage din antrenorat în momentul în care își va încheia socotelile cu clubul de pe Santiago Bernabeu.
13.08.2022 | 18:40
Carlo Ancelotti sia anuntat retragerea din antrenorat Real Madrid este ultima mea echipa
Carlo Ancelotti este decis să se retragă din fotbal la finalul mandatului la Real Madrid. Sursa forto: Marca.com
ADVERTISEMENT

Italianul Carlo Anceloti a scris istorie ca antrenor al echipei Real Madrid. A readus gruparea ”Los Blancos” în prim-planul fotbalului spaniol și a stabilit o serie de recorduri greu de imaginat. ”Don Carlo” și-a anunțat retragerea.

Carlo Ancelotti: ”Real Madrid e maximum. Are sens să-mi închei cariera”

Nici un antrenor din lume nu a reușit să câștige titlurile de campion în cele mai puternice 5 campionate ale lumii – Anglia, Germania, Franța, Italia și Spania, nici patru trofee de Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

A făcut-o Carlo Ancelotti la finalul sezonului trecut când a triumfat în La Liga, aducând o nouă coroană de campioană pentru ”Los Blancos”. Mai mult, ”Don Carlo” și-a condus echipa spre noi victorii în Liga Campionilor și Supercupa Europei.

Pentru antrenorul italian de 62 de ani, a cărui licență de antrenor a expirat pe 31 decembrie 2021, experiența de pe Santioago Bernabeu va fi ultima a carierei. Ancelotti a făcut anunțul care îi întristează pe fanii echipei de pe Santiago Bernabeu.

ADVERTISEMENT

”Această etapă de la Real Madrid va fi ultima din cariera mea de antrenor. După Los Blancos vreau să mă retrag. Real Madrid e maximum în fotbal, așa că are sens să îmi închei cariera după această perioadă”, a spus Carlo Ancelotti, pentru pentru Il Messaggero.

36 de trofee a cucerit în carieră Carlo Anceloti

Ca fotbalist Carlo Ancelotti a fost un mijlocaș bun, dar nu a rupt gura târgului, cum se spune, deși a cucerit trofee și în iarbă. Ceea ce l-a consacrat definitiv a fost cariera de antrenor.

ADVERTISEMENT

A început ca secund pe banca Italiei și le-a mai pregătit ăe Reggiana și Parma, până să fie instalat la Juventus unde câștiga și primul trofeu ca tehnician – modesta Cupă Intertoto, în 1999.

Au urmat mandate în care vitrina cu trofee din vila în care locuiește s-a aglomerat. AC Milan, Chelsea, PSG, Real Madrid, Bayern Munchen, Napoli, Everton și din nou Real Madrid sunt echipele din CV-ul lui ”Don Carlo”.

ADVERTISEMENT

A câștigat tot ce putea să câștige, așa că retragerea este opțiunea cea mai la îndemână pentru unul dintre cei mai galonați tehnicieni din istorie. Se va întâmpla la finalul mandatului la Real Madrid.

”24 de titluri în carieră (ca antrenor – n.r.)? Adevărul este că nu contează atât de mult pentru mine. Voi face bilanțul la final. Acum sunt concentrat pe antrenamente și pe munca de zi cu zi.

Până acum câțiva ani mă gândeam doar la tactici și fotbal, dar acum pun accentul mai mult pe relațiile umane și pe creșterea noilor generații. Dacă vorbim de trofee, Real și Milan sunt echipele de care sunt cel mai legat.

Realul de acum este la un nivel foarte înalt. O echipă serioasă, cu jucători umili. Până și marile vedete sunt cu picioarele pe pământ. Modric, Casemiro și Benzema sunt cei mai experimentați și conduc grupul. Calitatea este incontestabilă, dar numai ea nu ar fi de ajuns”, a mai spus Ancelotti, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT