Povestea românului de la Wolverhampton! Părinţii şi-au schimbat cetăţenia pentru el

Mijlocaşul Carlo Erdei (17 ani), titular în naţionala Under 18 a României, a semnat recent cu legendara echipa britanică Wolverhampton Wanderers. Munca şi voinţa l-au făcut remarcat în ochii...
31.08.2013 | 15:14
Povestea romanului de la Wolverhampton Parintii siau schimbat cetatenia pentru el

Mijlocaşul Carlo Erdei (17 ani), titular în naţionala Under 18 a României, a semnat recent cu legendara echipa britanică Wolverhampton Wanderers. Munca şi voinţa l-au făcut remarcat în ochii impresarilor, iar sătmăreanul a profitat de ocazie. A fost în probe o lună, după care a reuşit să prindă un contract. “Sper ca noua echipă să promoveze rapid în Premier League”, spunea acesta la doar cîteva zile după ce a ajuns în Marea Britanie.

A fost îndrumat de tatăl său

Carlo Erdei practică fotbalul de cînd avea şase ani, timp în care nu s-a despărţit de minge. ”Eram toată ziua cu mingea pe afară, pe teren, iar tata mi-a spus că asta trebuie să fac. Mama nu a fost împotrivă, însă tot tata a avut primul cuvînt”, ne spune acesta. Răbdarea şi voinţa l-au însoţit în tot acest timp, drept urmare, anul trecut, a mai fost chemat în probe la alt club britanic, la Aston Villa. “Transferul nu s-a concretizat, fiindcă au fost multe hîrtii de semnat, plus multe alte formalităţi. Anul trecut nu a fost un an uşor pentru mine”, motivează tînărul.

S-a operat de două ori la genunchi

Drumul său de pînă acum nu a fost pavat cu roze, iar ascensiunea lui s-a oprit pentru puţin timp, asta după ce a suferit două intervenţii chirurgicale la genunchiul drept. “Am avut două operaţii la piciorul drept, dar am trecut peste. Familia mi-a fost alături, am avut răbdare şi m-am vindecat. Sînt fericit pentru că acum am şansa să-mi îndeplinesc visul, să joc în Premier League”, spune el cu un glas optimist. Întrebat dacă este ceva ce l-a descurajat în acele momente, Carlo lămureşte: “Nicidecum, ba dimpotrivă, m-au ambiţionat. Momentele mai puţin plăcute m-au ambiţionat să muncesc mai mult şi mai mult.”

Sacrificiul familiei pentru cariera sa

Părinţii lui au făcut mari eforturi pentru ca mijlocaşul acesta să ajungă în Marea Britanie şi au luat o decizie radicală: şi-au schimbat cetăţenia! Pentru că aşa a fost nevoie şi pentru că doar aşa copilul lor ar fi fost cu mult mai aproape de visul din copilărie. Au hotărît să aplice pentru cetăţenie în Ungaria pentru ca fiul lor să obţină mai repede permisul de muncă în Marea Britanie. Şi au reuşit. Iar Carlo nu a înţeles gestul ca fiind unul extrem, ci doar un ajutor: “Părinţii mei nu au vrut să existe vreun impediment în cazul în care voi semna cu cei de la Wolverhampton. Aşa că au decis să ne facem şi cetăţenie maghiară, ca să pot obţine mai repede permisul de muncă”.

“Eu cred că ăsta e un efort invizibil pe lîngă altele, cum au fost cele legate de fotbal, atunci cînd am început să joc de-a binelea. Cum am început de mic, ei nu prea au avut timp de vacanţe, plus efortul financiar care nu este deloc de neglijat. Ştiu că au făcut eforturi mari”, a spus Carlo Erdei despre decizia părinţilor săi.

2 sezoane a jucat Ionel Ganea la Wolves (2004-2006), echipă pentru care a bifat 34 de meciuri şi 7 goluri

“Dacă ar fi să numesc trei fotbalişti internaţionali pe care îi admir, ar fi Zinedine Zidane, Ronaldo şi Ronaldinho” – Carlo Erdei

“Îl apreciez pe Cristi Chivu pentru profesionalismul şi performanţele sale”
Carlo Erdei

Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
Iga Swiatek, ipostaze rare din vacanță. Lidera mondială a renunțat la inhibiții FOTO
Iga Swiatek, ipostaze rare din vacanță. Lidera mondială a renunțat la inhibiții FOTO
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Ce faci, prietene? Hai să mergem la ambulanță". Drogat și băut, un tânăr a adormit la volan, pe mijlocul unei străzi din Sectorul 4
Cum poate arăta Cristi Borcea la 54 de ani! Imaginile din vacanţă cu...
Cum poate arăta Cristi Borcea la 54 de ani! Imaginile din vacanţă cu milionarul român sunt uluitoare
Mihaela Rădulescu, apariție de senzație în costum de baie, la aproape 55 de...
Mihaela Rădulescu, apariție de senzație în costum de baie, la aproape 55 de ani! Foto
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau...
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
El va fi viitorul președinte. Traian Băsescu știe
El va fi viitorul președinte. Traian Băsescu știe
Mihai Bendeac, furtună pe internet după parodierea lui Versace: „Dacă vă dau coliva...
Mihai Bendeac, furtună pe internet după parodierea lui Versace: „Dacă vă dau coliva mea, v-o ia parastasul razna, prăduitorilor”
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Ce se întâmplă, de fapt, la preselecțiile pentru „Vocea României. Mama unei candidate...
Ce se întâmplă, de fapt, la preselecțiile pentru „Vocea României. Mama unei candidate a rupt tăcerea: „Fiicei mele i s-a spus din start că trebuie să..”