Sport

Carlos Alcaraz a câștigat turneul de la Indian Wells și e numărul 1 mondial. Nadal, în afara Top 10 ATP după 18 ani. Video

Carlos Alcaraz a câștigat turneul de la Indian Wells și a revenit pe locul 1 mondial. Rafael Nadal a părăsit Top 10 ATP după aproape 18 ani.
20.03.2023 | 09:30
Carlos Alcaraz a castigat turneul de la Indian Wells si e numarul 1 mondial Nadal in afara Top 10 ATP dupa 18 ani Video
Carlos Alcaraz a câștigat turneul de la Indian Wells și e noul număr 1 mondial. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Carlos Alcaraz a câștigat turneul de la Indian Wells și a revenit pe primul loc în lume. Tânărul tenismen iberic s-a impus în fața lui Daniil Medvedev, scor 6-3, 6-2 și l-a detronat pe Novak Djokovic, care îi luase locul după întrecerea de la Australian Open. Campionul de la US Open 2022 i-a oprit seria fabuloasă a jucătorului rus de 19 victorii consecutive.

Carlos Alcaraz a câștigat turneul de la Indian Wells și e noul număr 1 mondial

Carlos Alcaraz a încheiat cu stil Mastersul de la Indian Wells. Sportivul în vârstă de 19 ani a câștigat în doar o oră și 12 minute finala din California și a obținut primul succes în fața lui Daniil Medvedev. Ibericul nu a pierdut niciun set în drumul spre trofeu.

ADVERTISEMENT

Campionul de anul trecut de la US Open a servit excelent și nu i-a dat nicio șansă de break lui Daniil Medvedev. Este al nouălea trofeu ATP pe care îl obține în carieră Carlos Alcaraz, care a revenit în fruntea ierarhiei ATP cu un avans de 260 de puncte în fața lui Novak Djokovic. Legendarul tenismen sârb a absentat de la Indian Wells și o va face și de la Miami din cauza faptului că nu este vaccinat împotriva COVID-19.

Jucătorul din Spania a devenit al nouălea tenismen, dar și cel mai tânăr care își trece în cont “Sunshine Double”. Mai exact, Carlos Alcaraz a câștigat ambele turnee atât, la Miami (în 2022) și la Indian Wells în actuala stagiune. Totodată, Daniil Medvedev a revenit în Top 5 WTA, grație finalei atinse la turneul din California.

ADVERTISEMENT

Carlos Alcaraz a câștigat finala de la Indian Wells cu Daniil Medvedev. Ce a declarat jucătorul rus: „Va fi o înfrângere peste care o să trec foarte repede”

Daniil Medvedev s-a plâns de suprafața de joc de la Indian Wells după meciul din primul tur, dar și la finalul partidei cu Zverev din turul 3. La finalul meciului cu Alcaraz, jucătorul rus, fost lider mondial, a avut doar cuvinte de laudă la adresa locului 1 ATP.

„100% merită să fie numărul unu mondial. A fost nefericit că Djokovic nu a putut să joace aici – și sunt sigur că toți ne-am fi dorit să îl vedem -, dar astfel de situații fac parte din sportul nostru. Putea să fie o accidentare, cum s-a întâmplat în cazul lui Rafa.

ADVERTISEMENT

Dar asta nu înseamnă că absențele unor jucători știrbesc din ceea ce a făcut Carlos aici. El a câștigat mai multe puncte decât oricine altcineva în ultimele 52 de săptâmâni și nu putem să punem la îndoială faptul că merită să fie locul 1 în lume. A terminat sezonul trecut pe primul loc, o performanță la care și eu visez”, a declarat Daniil Medvedev, la finalul jocului.

Totodată, tenismenul de 27 de ani a precizat că va trece rapid peste înfrângere. „Cred că va fi o înfrângere peste care o să trec foarte repede. Până acum nu ajunsesem nici măcar în sferturi la Indian Wells, iar acum am făcut finală. Sunt multe chestii pozitive pe care să le iau din acest turneu. O să fiu mereu dezamăgit că nu am jucat mai bine în finală, dar voi încerca să câștig următorul turneu, apoi următorul”, a mai spus Daniil Medvedev.

ADVERTISEMENT

Rafael Nadal, în afara Top 10 ATP pentru prima dată din aprilie 2005

Astăzi, 20 martie, este ziua în care Rafael Nadal a părăsit Top 10 ATP pentru prima oară din 25 aprilie 2005 încoace. De precizat este faptul că „El Matador” nu a părăsit primele 10 locuri în lume din momentul în care a pătruns în elita tenisului mondial.

Accidentat la Australian Open, Rafael Nadal nu a participat la turneul ATP de la Indian Wells. Jucătorul iberic a stat nu mai puțin de 912 săptămâni consecutive în Top 10 ATP și mai are nevoie de doar 34 de săptămâni pentru a-l egala pe Roger Federer la numărul total de săptămâni petrecute în elita tenisului.

ADVERTISEMENT