Sport

Carlos Alcaraz i-a pus gând rău lui Novak Djokovic, absent de la Indian Wells: „Locul 1 este un obiectiv excelent”

Carlos Alcaraz (2 ATP) vrea să profite de absența lui Novak Djokovic (1 ATP) la Indian Wells și să revină pe primul loc în clasament.
09.03.2023 | 16:15
Carlos Alcaraz ia pus gand rau lui Novak Djokovic absent de la Indian Wells Locul 1 este un obiectiv excelent
Carlos Alcaraz vrea să îl detroneze pe Novak Djokovic de pe locul 1 ATP la Indian Wells. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Carlos Alcaraz (2 ATP), favoritul numărul 1 la Indian Wells, va încerca să profite de absența lui Novak Djokovic (1 ATP) la turneul din SUA și va încerca să revină pe prima poziție în ierarhia ATP. Legendarul tenismen sârb nu a fost lăsat de autoritățile americane să treacă granițele, pentru faptul că nu este vaccinat împotriva Covid-19.

Carlos Alcaraz vrea locul 1 ATP după Indian Wells în absența lui Novak Djokovic

Carlos Alcaraz, cel care în toamna anului trecut devenea cel mai tânăr lider mondial din istorie după succesul de la US Open, s-a accidentat în presezon și nu a putut să participe la Australian Open, primul mare turneu de Mare Șlem al anului.

ADVERTISEMENT

De absența ibericului a profitat Novak Djokovic care a câștigat la Antipozi și a revenit pe primul loc în clasament, devenind pe 27 februarie 2022 cel mai longeviv lider din toate timpurile. Carlos Alcaraz a revenit cu succes pe terenul de tenis la mijlocul lunii februarie, reușind să cucerească trofeul de la Buenos Aires.

Înaintea Mastersului de la Indian Wells, tânărul sportiv din Spania a pierdut finala de pe zgura de la Rio de Janeiro în fața lui Cameron Norrie (12 ATP). Înainte de Indian Wells, Carlos Alcaraz și-a propus să revină pe primul loc în lume.

ADVERTISEMENT

Carlos Alcaraz vrea să îl detroneze pe Novak Djokovic la Indian Wells: „E un obiectiv excelent”

„Voi încerca să fac asta. Pentru mine, să câștig acest turneu și să fiu din nou numărul 1 mondial este un obiectiv excelent”, a fost declarația lui Carlos Alcaraz. Pentru a urca din nou pe locul 1, Carlos Alcaraz este nevoit să câștige trofeul la turneul din SUA.

În turul doi, Carlos Alcaraz îl va înfrunta pe câștigătorul meciului dintre australianul Thanasi Kokkinakis (94 ATP) și americanul Brandon Holt (193 ATP). Ibericul este cap de serie numărul 1 la ridicarea trofeului, astfel a beneficiat de tur liber.

ADVERTISEMENT

„Desigur, sunt destul de mulți jucători grozavi care au șanse să câștige turneul, dar eu cred în șansele mele”, a mai spus Carlos Alcaraz. Anul trecut, tenismenul în vârstă de 19 ani s-a oprit în semifinalele turneului de la Indian Wells în fața lui Rafael Nadal.

Carlos Alcaraz are de apărat 1000 de puncte la Miami

În sezonul precedent, după semifinala de la Indian Wells, Carlos Alcaraz reușea să se impună la Miami, turneul care se va desfășura în acest an în perioada 19 martie – 2 aprilie. În cazul în care va reveni pe locul 1 ATP, sportivul iberic este nevoit să facă un rezultat convingător și în Florida.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, Alcaraz a câștigat la Miami și a obținut în clasament 1.000 de puncte. Novak Djokovic, liderul ATP, nu va putea lua startul nici la turneul ATP de la Miami, pentru că a decis să nu se vaccineze împotriva Covid-19.

ADVERTISEMENT