Sport

Carlos Alcaraz, încrezător înaintea primului meci la ATP Madrid: „Sunt la 100%”. Care este cea mai dulce victorie a carierei

Carlos Alcaraz se simte în formă înaintea debutului la turneul ATP de la Madrid. Fostul lider mondial a dezvăluit care este cea mai dulce victorie a carierei.
26.04.2023 | 23:17
Carlos Alcaraz increzator inaintea primului meci la ATP Madrid Sunt la 100 Care este cea mai dulce victorie a carierei
Carlos Alcaraz este încrezător înaintea debutului la turneul ATP de la Madrid. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Carlos Alcaraz a revenit cu succes pe terenul de tenis după accidentarea suferită la Miami. Campionul de la US Open 2022 a câștigat primul turneu pe zgură al sezonului, la Barcelona, și vrea să repete performanța și la Madrid, unde este campion en-titre.

Carlos Alcaraz, încrezător pentru un turneu mare la ATP Madrid: „Nu simt nicio presiune”

Carlos Alcaraz este principalul favorit la câștigarea trofeului de la ATP Madrid. Jucătorul iberic, detronat recent din fotoliul de lider mondial de către Novak Djokovic, a câștigat anul trecut trofeul de la Madrid după ce l-a învins în finală pe Alexander Zverev.

ADVERTISEMENT

Tânărul sportiv va intra în competiție direct în turul al doilea unde îl va înfrunta pe învingătorul din partida Emil Ruusuvuori – Ugo Humbert. Cel mai tânăr lider mondial din istorie, Alcaraz a mărturisit că nu simte presiune înaintea debutului.

„Sunt la 100% și aștept cu nerăbdare să încep turneul. Vin aici cu mare încredere după nivelul de joc pe care l-am arătat la Barcelona. Suntem cu toții conștienți de cum se schimbă condițiile aici în Madrid, nu mă simt deosebit de favorizat la altitudine mai mare.

ADVERTISEMENT

Îmi e clar că mulți jucători au ceea ce este necesar pentru a câștiga acest turneu, chiar dacă vor fi absențe notabile. Vreau să o iau meci cu meci și adevărul este că nu simt nicio presiune că joc acasăși sunt campion en-titre. Dimpotrivă, îmi place foarte mult să joc în fața fanilor mei și este o mare motivație pentru mine să mă distrez pe teren și să fac publicul să se bucure de tenis”, a declarat Carlos Alcaraz.

Carlos Alcaraz a dezvăluit cea mai dulce victorie din carieră

Carlos Alcaraz a acceptat provocarea jurnaliștilor la conferința de presă dinaintea competiției și a numit cea mai dulce victorie a carierei, însă și cea mai amară înfrângere. Jucătorul spaniol a câștigat 9 titluri în carieră, dintre care un turneu de Mare Șlem, dar și trei titluri Masters.

ADVERTISEMENT

Tenismenul în vârstă de 19 ani a precizat că cea mai dulce victorie din cariera sa a avut loc anul trecut, chiar la turneul de la Madrid în semifinale. Carlos Alcaraz reușea să-l învingă în meciul pentru finală pe Novak Djokovic, scor 6-7(5), 7-5, 7-6(5).

În sferturi, Alcaraz îl elimina pe Rafael Nadal. Întrebat despre cea mai amară înfrângere Carlos Alcaraz a făcut referire la partida cu Hugo Gaston de la Mastersul de la Paris din 2021. Jucătorul spaniol a pierdut meciul împotriva francezului, scor 4-6, 5-7, deși a condus cu 5-0 în al doilea set.

ADVERTISEMENT

Pe partea de tablou a principalului favorit se mai află nume importante, precum Alexander Zverev, Andrey Rublev sau Casper Ruud. Mastersul de la Madrid se desfășoară în perioada 26 aprilie – 7 mai.

ADVERTISEMENT