Sport

Carlos Alcaraz, primul finalist la Roland Garros! Spaniolul l-a invins pe Jannik Sinner după un meci care a durat peste 4 ore

Carlos Alcaraz s-a calificat în finala de la Roland Garros după victoria cu 2-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-3 în fața lui Jannik Sinner.
07.06.2024 | 19:50
Carlos Alcaraz primul finalist la Roland Garros Spaniolul la invins pe Jannik Sinner dupa un meci care a durat peste 4 ore
Carlos Alcaraz - Jannik Sinner este prima semifinală de la Roland Garros 2024. Duel de vis pentru finală. Foto: colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT
07-06-2024
16:49

Carlos Alcaraz - Jannik Sinner 2-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-3

Carlos Alcaraz este primul finalist al ediției din acest an de la Roland Garros. Spaniolul s-a impus în fața lui Jannik Sinner după un meci care a durat 4 ore și 9 minute. Ibericul a câștigat cu 2-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-3. În finală, Alcaraz va da piept cu câștigătorul din partida Casper Ruud – Alexander Zverev.
 

Carlos Alcaraz (3 ATP) s-a calificat în semifinale la Roland Garros 2024 după victoria spectaculoasă din sferturi împotriva lui Stefanos Tsitsipas (9 ATP), scor 6-3, 7-6(3), 6-4. În careul de ași, Carlos Alcaraz va da piept cu Jannik Sinner. Italianul, campion la Australian Open, va deveni numărul 1 ATP după turneul din capitala Franței.

Carlos Alcaraz – Jannik Sinner, semifinală cât o finală la Roland Garros 2024!

Carlos Alcaraz l-a învins a 6-a oară în tot atâtea meciuri pe Stefanos Tsitsipas. Ibericul, fost lider mondial, a condus primul set de la un capăt la altul și s-a impus cu 6-3 după doar 32 de minute. Setul secund a fost mult mai echilibrat.

ADVERTISEMENT

Spaniolul în vârstă de 21 de ani a condus în startul setului, însă Stefanos Tsitsipas a revenit incredibil și a trimis setul în prelungiri. Carlos Alcaraz a avut nervii mai tari și s-a impus fără emoții în tie-break, scor 7-6(3). Ultimul set a fost, de asemenea, echilibrat, însă Alcaraz a făcut diferența cu un break și s-a impus la prima oportunitate.

În semifinale, Carlos Alcaraz va da piept cu Jannik Sinner, elevul lui Darren Cahill. Va fi cea de-a 10-a întâlnire directă între cei doi jucători de top. Spaniolul conduce cu 5-4 și a câștigat cel mai recent duel, pe 16 martie 2023, la Indian Wells, scor 1-6, 6-3, 6-2.

ADVERTISEMENT

Carlos Alcaraz, declarații superbe la adresa lui Jannik Sinner: „E cel mai bun din lume”

Carlos Alcaraz a dat dovadă de o adevărată doză de fair-play, înaintea duelului stelar cu Jannik Sinner. Alcaraz l-a felicitat pe italian pentru performanța unică în istoria tenisului din Peninsulă. Jannik Sinner va fi primul jucător din Italia care urcă în fotoliul de lider mondial.

“Sunt fericit că îl am ca adversar, sunt bucuros că este la acest nivel, pentru că datorită lui mă forțez să fiu mai bun, să dau 100% în fiecare zi, să mă trezesc dimineața cu gândul să-mi îmbunătățesc jocul și să-l înving.

ADVERTISEMENT

Merită pe deplin locul 1 mondial, e cel mai bun din lume. Îmi doresc foarte mult să-l înfrunt, va fi o bătălie grozavă și mi-ar plăcea să obțin victoria. Jannik a câștigat multă consistență anul acesta, dă mereu dovadă de un nivel foarte înalt pe teren.

Nu greșește cu nimic, are lovituri incredibile, te împinge constant la limită și este foarte greu să îi faci față. E greu să iei inițiativa contra lui, dar îmi place provocarea de a mă măsura cu el.

ADVERTISEMENT

Cred că am învățat de la el de fiecare dată când ne-am confruntat. Știu că mă confrunt cu marile provocări de astăzi, din lumea tenisului, dar asta nu înseamnă că mă simt favorit. Cu siguranță voi fi puțin mai nervos decât de obicei. De când s-a efectuat tragerea la sorți, toată lumea și-a dorit să vadă această semifinală, inclusiv eu”, a declarat Carlos Alcaraz, după victoria cu Stefanos Tsitsipas.

ADVERTISEMENT