Sport

Carlos Alcaraz, lovitura turneului în semifinala de la Roland Garros. Novak Djokovic, reacție pe măsură. Video

Carlos Alcaraz a reușit lovitura turneului în semifinala de la Roland Garros contra lui Novak Djokovic. Reacție pe măsură a tenismenului sârb.
09.06.2023 | 18:30
Carlos Alcaraz lovitura turneului in semifinala de la Roland Garros Novak Djokovic reactie pe masura Video
Carlos Alcaraz a reușit o lovitură incredibilă în semifinala cu Novak Djokovic de la Roland Garros. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Carlos Alcaraz (1 ATP) și Novak Djokovic (3 ATP) se înfruntă într-o semifinală cât o finală la Roland Garros. Ambii jucători și-au ridicat nivelul de joc la cote impresionante și au avut, pe rând, execuții măiestre. Liderul mondial, Carlos Alcaraz, a reușit lovitura turneului în startul setului secund.

Carlos Alcaraz, lovitura turneului în semifinala de la Roland Garros cu Novak Djokovic

Novak Djokovic a început în forță duelul împotriva lui Carlos Alcaraz din semifinalele Roland Garros 2023. După 57 de minute, sârbul s-a impus cu 6-3 la capătul unui set pe care l-a dominat de la un capăt la altul. Jocul s-a echilibrat în runda secundă.

ADVERTISEMENT

Carlos Alcaraz a arătat un joc mai solid pe propriul serviciu și nu a ezitat să încânte publicul cu execuții spectaculoase. La scorul de 1-1 în setul secund, Novak Djokovic l-a chemat la fileu pe liderul mondial cu o scurtă după care sârbul a trimis lung în partea de teren rămasă liber.

Numai că deplasarea în teren a sportivului în vârstă de 20 de ani este excepțională. Carlos Alcaraz a ajuns în timp util la minge și a lovit din întoarcere fără speranță pentru Novak Djokovic. Tenismenul sârb a rămas impresionat de execuția ibericului pe care l-a aplaudat.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic, punct de senzație în primul set al semifinalei împotriva lui Carlos Alcaraz

Primul care a deschis seria punctelor incredibile a fost Novak Djokovic. Câștigător a 22 de trofee de Grand Slam în carieră, „Nole” a făcut break-ul în primul set al semifinalei cu Alcaraz după un schimb incredibil de mingi. După câteva lovituri din spatele liniei de fund, Novak Djokovic a apelat la scurtă.

Carlos Alcaraz nu numai că a ajuns la execuția lui Novak Djokovic, ci a reușit să trimită o scurtă la fel de inspirată. Doar că „Nole” a ajuns, a trimis în terenul advers și a revenit cu un slice câștigător. Publicul a aplaudat la scenă deschisă raliul dintre cei doi tenismeni.

ADVERTISEMENT

În cealaltă semifinală de la Roland Garros se înfruntă Alexander Zverev și Casper Ruud. Partida va avea loc pe Philippe Chatrier după încheierea partidei dintre Carlos Alcaraz și Novak Djokovic. În finala feminină pentru trofeu se luptă Iga Swiatek și Karolina Muchova.

Novak Djokovic poate deveni tenismenul cu cele mai multe trofee de Grand Slam din istorie

Novak Djokovic poate profita de absența lui Rafael Nadal și poate deveni jucătorul cu cele mai multe trofee de Grand Slam în palmares din carieră. În prezent, atât „Nole”, cât și „El Matador” au în vitrină câte 22 de trofee de Grand Slam.

ADVERTISEMENT

Rafael Nadal s-a accidentat în timpul turneului de la Australian Open și nu a mai evoluat în acest sezon. Cu un triumf pe zgura de la Paris, Novak Djokovic ar ajunge la cota 23 de trofee de Grand Slam câștigate, mai multe decât oricare alt tenismen.

De cealaltă parte, Carlos Alcaraz ar ajunge la al doilea trofeu de Grand Slam câștigat în carieră dacă se va impune la Roland Garros. Ibericul a câștigat turneul de la US Open 2022.

ADVERTISEMENT