Sport

Carlos Alcaraz și-a fixat un obiectiv îndrăzneț după ce a revenit pe locul 1 ATP: „Este turneul pe care îl aștept cel mai mult”

Carlos Alcaraz a anunțat următorul obiectiv măreț după ce a revenit pe primul loc în tenisul mondial. Liderul ATP face senzație și la Miami, după Indian Wells.
28.03.2023 | 15:46
Carlos Alcaraz sia fixat un obiectiv indraznet dupa ce a revenit pe locul 1 ATP Este turneul pe care il astept cel mai mult
Carlos Alcaraz a anunțat care este următorul obiectiv măreț al carierei. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Carlos Alcaraz a anunțat care este următorul obiectiv măreț pe care și l-a propus după ce a revenit pe locul 1 ATP. Tânărul tenismen iberic traversează o perioadă de excepție după ce a câștigat turneul de la Indian Wells și s-a calificat în optimi la Miami.

Carlos Alcaraz a anunțat care este următorul mare obiectiv din carieră

Odată cu încheierea turneului de la Miami, unde Carlos Alcaraz are posibilitatea să devină cel mai tânăr jucător din toate timpurile care realizează Sunshine Double în aceeași stagiune, urmează sezonul de zgură, suprafață pe care ibericul a făcut primii pași în „sportul alb”.

ADVERTISEMENT

Campionul de la US Open 2022 a mărturisit că următorul mare obiectiv este cucerirea trofeului de la Roland Garros. „Toate turneele sunt importante pentru mine, dar cel pe care îl am în minte cel mai mult este Roland Garros. Este următorul Grand Slam și pentru mine este un obiectiv foarte, foarte mare. Aștept cu nerăbdare să fiu acolo”, a declarat Carlos Alcaraz, potrivit tennisactu.net.

Cel mai tânăr lider mondial se va lupta pentru trofeu cu Rafael Nadal, care se află în căutarea celui de-al 15-lea triumf pe zgura de la Paris și legendarul Novak Djokovic, care a absentat la turneele de la Indian Wells și Miami.

ADVERTISEMENT

Fostul antrenor al lui Rafael Nadal îl vede printre favoriți la trofeu pe Alcaraz: „Este în fază de perfecționare”

Toni Nadal, fostul antrenor al lui „El Matador”, actualmente cel care îl pregătește pe Felix Auger-Aliassime, îl vede favorit principal la Roland Garros pe Rafael Nadal, însă este convins că Djokovic și Alcaraz vor fi principalii rivali la trofeu.

„Cred că Rafa ar putea fi văzut principalul favorit, dar îi văd și pe Alcaraz și Djokovic cu șanse mari. Alcaraz este la un nivel foarte înalt și este în fază de perfecționare. Cred că va fi printre acești trei mari favoriți la Roland Garros. 

ADVERTISEMENT

“Încrederea în sine, intensitatea jocului său sunt impresionante. Carlos este, de asemenea, foarte curajos și modest, iar asta îmi amintește de Rafa la începutul carierei. Vom avea un mare campion pentru mulți ani”, a mai spus Toni Nadal.

Carlos Alcaraz s-a calificat în optimi la Miami

După triumful de la Indian Wells, când nu i-a lăsat nicio șansă lui Medvedev în finală, Alcaraz a luat startul competiției de la Miami, având șansa de a deveni cel mai tânăr din istorie care își trece în palmares Sunshine Double în același sezon.

ADVERTISEMENT

Principal favorit la câștigarea trofeului, Carlos Alcaraz a beneficiat de tur liber și a jucat primul meci la Miami în turul 2. Ibericul l-a învins categoric pe Facundo Bagnis (100 WTA), scor 6-2, 6-0. În turul 3, Carlos Alcaraz l-a învins după un al doilea set echilibrat pe Dusan Lajovic (76 ATP), scor 6-0, 7-6(5).

Pentru un loc în sferturi, principalul favorit îl va înfrunta pe Tommy Paul (19 ATP). În cazul în care va accede în sferturi, Carlos Alcaraz îl va înfrunta pe învingătorul din partida Taylor Fritz – Holger Rune.

ADVERTISEMENT