Fotbal international

Carlos Bilardo, selecţionerul Argentinei de la titlul mondial din 1986, în stare critică

02.07.2018 | 00:02
Carlos Bilardo selectionerul Argentinei de la titlul mondial din 1986 in stare critica

Carlos Bilardo, selecţionerul Argentinei de la titlul mondial din 1986, se află în stare critică. Omul care a reuşit să aducă al doilea titlu mondial după cel câştigat în 1978, când Argentina a fost gazdă, cu Luis Cesar Menotti, se zbate acum într viaţă şi moarte, la vârsta de 79 de ani, pe spatul de spital al clinicii “Sagrada Familia” din Buenos Aires şi pronosticurile medicilor sunt mai degrabă pesimiste.

Carlos Bilardo, supranumit “Doctorul” l-a avut ca şef de orchestră pe Diego Armando Maradona, cel care a marcat goluri memorabile la acel turneu final, în poarta Angliei şi a Belgiei, dar a şi înscris unul dintre cele mai contestate goluri din istoria turneelor finale de Campionat Mondial, cu mâna, tot împotriva Angliei şi a avut cinismul să numească acel moment “mâna lui Dumnezeu”.

Carlos Bilardo, în stare critică. Pelerinaj ai campionilor mondiali din 1986 la spital

Bilardo părea că a reuşit să depăşească un prim moment critic în primăvară, când i s-a efectuat o intervenţie chirurgicală pe creier, o dilataţie ventriculară a creierului, consecinţă a unei maladii neurodegenerative care începuse să cauzeze o demenţă progresivă. După operaţie părea că îşi recăpătase luciditatea şi a cerut un televizor, pentru a urmări Campionatul Mondial.

Carlos Bilardo, selecţionerul Argentinei la titlul din 1986, în stare critică.. A suferit o intervenţie pe creier, dar boala s-a agravat
Carlos Bilardo, selecţionerul Argentinei la titlul din 1986, în stare critică.. A suferit o intervenţie pe creier

Însă în ultima săptămână lucrurile s-au precipitat din nou într-o direcţie primejdioasă. Nu mai este conştient şi se află pe patul de spital cu şanse minime de a-şi mai reveni, după cum spun doctorii. Lumea fotbalului şi, în special, foştii săi elevi de la echipa naţională, s-au strâns imediat în jurul său şi al familiei sale, oferindu-şi sprijinul. La spital este un adevărat pelerinaj, o ţară întreeagă a uitat brusc de amărăciunea eliminării Argentinei de la Campionatul Mondial din Rusia şi se roagă pentru unul dintre cei mai iubiţi oameni de fotbal pe care i-au avut “pumele”.