Fotbal intern

Carlos Fortes l-a enervat pe Mirel Rădoi. “Am ajuns să nu mai vorbim de jucătorii români!”

12.08.2018 | 18:45
Carlos Fortes la enervat pe Mirel Radoi Am ajuns sa nu mai vorbim de jucatorii romani

Dorinţa mai multor oameni din fotbalul românesc ca fotbalistul lui Gaz Metan Mediaş, Carlos Fortes, să fie naturalizat pentru a juca la echipa naţională a României l-a făcut pe Mirel Rădoi, selecţionerul “tricolorilor” U21, să se enerveze.

Cristi Pustai, directorul tehnic al echipei Gaz Metan Mediaş, a fost primul om din fotbalul românesc care le-a transmis oficialilor de la FRF (Federaţia Română de Fotbal) că lusitanul în vârstă de 23 de ani ar putea să joace fără probleme pentru echipa naţională a României, deşi are trei selecţii pentru Portugalia Under 20.

Carlos Fortes l-a enervat pe Mirel Rădoi

Mirel Rădoi, noul selecţioner al echipei naţionale a României U21, s-a arătat iritat de faptul că Carlos Fortes a fost scos în evidenţă, deşi nu a reuşit să demonstreze foarte multe lucruri în Liga 1 Betano. Fostul antrenorul al FCSB-ului, echipă despre care FANATIK.RO a scris că vrea să-l transfere pe Carlos Fortes, crede că lusitanul în vârstă de 23 de ani are nevoie de un sezon ca să arate de ce e în stare şi că oficialii de la FRF (Federaţia Română de Fotbal) ar trebui să se concentreze asupra jucătorilor tineri care evoluează la U21 şi în Liga 1 Betano.

“Am ajuns să nu mai vorbim de jucătorii români, care chiar merită şi sunt talentaţi, şi vorbim imediat cum apare un jucător străin? Să îl lăsăm să aibă şi el un campionat în care să iasă golgheter cu 20 şi ceva de goluri şi după aceea să îl vedem. E clar că are un simţ al poţii, asta nu poate nega nimeni, indiferent de zona în care e, finalizează şi prinde cadrul porţii. Dacă le-ar face şi în viteză, ar fi şi mai bine”, a spus Mirel Rădoi la Telekom Sport TV.

Carlos Fortes şutează în meciul dintre Gaz Metan şi Dinamo Bucureşti
Şutul trimis de Carlos Fortes în meciul câştigat de Gaz Metan Mediaş în faţa lui FC Dinamo Bucureşti 3-2

Ce declara Cristi Pustai despre Carlos Fortes

“Să știți că noi n-am beneficiat de șansa de a naturaliza jucători străini. Eu zic că Fortes e un jucător foarte bun. Dacă n-am făcut ce trebuia cu Eric, cred că ar trebui să învățăm din asta. Dacă va trebui îl vom însura pe Fortes la Mediaș. Totul pentru binele țării. E un jucător cu calități. Uitați-vă că toată țara caută asemenea atacanți. La golul lui Fortes de azi mi l-am imaginat pe Rodion Cămătaru. Uitați-vă ce forță de pătrundere are! E un jucător cu talie bună, luptător, lovește mingea cu ambele picioare. Eu zic că ar fi foarte OK să-l naturalizăm. Acum probabil urmează săptămâna cu ofertele Stelei, ei sunt superstițioși. Până acum a fost oferta pentru Andrei Cristea, acum probabil va veni o ofertă pentru un jucător de la Gaz Metan”, a declarat Cristi Pustai.

Carlos Fortes a ajuns la Gaz Metan Mediaş în luna iulie a acestui an, iar fotbalistul în vârstă de 23 de ani originar din Lisabona a jucat în trei meciuri pentru echipa din Liga 1 Betano şi a dat trei goluri. Pe parcursul carierei, atacantul a mai evoluat pentru Sacavenense U19, Alta de Lisboa, Pontinha, Nacional U19, Racing B, Pacos Ferreira, Braga B şi Vizela.

Cea mai mare cotă a lui Carlos Fortes a avut-o în 2016, atunci când transfermarkt.com anunţa că valorează 500.000 de euro.