Fotbal international

Carlos Tevez, doborât de durere. ”Plâng în pauzele meciurilor”

20.01.2021 | 11:54
Carlos Tevez doborat de durere Plang in pauzele meciurilor
ADVERTISEMENT

Starul agentinian Carlos Tevez este devastat de durere. Tatăl său adoptiv este într-o situație critică, după luni de zile de luptă cu maladia COVID-19.

Fotbalistul le-a mărturisit jurnaliștilor din țara sa că este extrem de afectat de starea gravă în care se află părintele lui. Anul trecut tatăl fotbalistului a fost internat nu mai puțin de 45 de zile la terapie intensivă. Ulterior starea acestuia s-a îmbunătățit, dar boala a recidivat, iar fotbalistul crede că nimic nu-i mai poate salva părintele.

ADVERTISEMENT

”Câteodată mă simt bine și alteori plâng în timpul pauzelor de la meciuri. Nu pot să explic de ce. Mă duc să îmi vizitez tatăl și apoi trebuie să fiu tare ca să pot juca fotbal. Este un nenorocit de virus! Dacă te atinge, ta ia”, a spus Tevez, citat de ESPN Argentina.

Anul trecut și-a donat salariul unei organizații care sprijină lupta anti COVID

De când tatăl său adoptiv a fost infectat cu noul coronavirus, fostul mare jucător de la Manchester City, Manchester United și Juventus Torino s-a implicat în lupta cu maladia, sprijinind eforturile celor care înceracă să țină sub control virusul ucigaș. Tevez a anunțat în luna iunie a anului trecut că își donează salariul pe care îl încasează de la Boca Juniors unei organizații care ajută persoanele afectate de COVID-19.

ADVERTISEMENT

”Voi continua să joc la Boca Juniors, dar nu vreau bani. Voi dona toate salariile mele. Nu vreau bani!”, a declarat Tevez pentru postul de radio argentinian Lared. Ulterior informația a fost confirmată de platforma Boca Podcast.

Încă de la declanșarea pandemiei de coronavirus starul Argentinian s-a oferit să ajute oamenii afectatați de COVID. Acesta a făcut în primăvara anului trecut un apel la cluburile de fotbal să doneze bani pentru persoanele defavorizate, din cartierele sărace ale Argentinei.

ADVERTISEMENT

Ar renunța la toate trofele pentru sănătatea părintelui

Carlos Tevez a fost unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai ultimelor două decenii. A câștigat 21 de trofee, dar le-a mărturisit apropiaților că ar renunța la toate, dacă acest lucru l-ar însănătoși pe tatăl său.

În vârstă de 36 de ani, Carlos Tevez este legitmat din 2018 la gruparea argentiniană Boca Junior. Cea mai mare parte a carierei și-a petrecut-o însă, în Europa. A jucat doua sezoane la Manchester United unde a câștiga două titluri în Premier League, Cupa Ligii și Supercupa Angliei, Liga Campionilor și Cupa Mondială a cluburilor.

ADVERTISEMENT

A plecat de la United din cauza relației proaste cu fostul mare manager al ”Diavolilor” Sir Alex Fergusson. Au urmat patru ani la rivala Manchester City, încununați cu încă un titlu, Cupa și Supercupa Angliei și alte două sezoane în Italia, la Juventus unde a câștigat două titluri, Cupa și Supercupa Italiei.

ADVERTISEMENT