ADVERTISEMENT
Sport

Carmen Amariei, optimistă după înfrângerea categorică împotriva Rusiei: “Suntem într-o situaţie de criză, dar putem să batem Suedia şi Japonia”. Îl laudă pe Tomas Ryde

Autori: Ionut Neamţu, Iulian Pavel | 08.12.2019 | 10:17
Carmen Amariei, optimistă după înfrângerea categorică împotriva Rusiei:
Carmen Amariei, optimistă după înfrângerea categorică împotriva Rusiei: “Suntem într-o situaţie de criză, dar putem să batem Suedia şi Japonia”. Îl laudă pe Tomas Ryde. sursa foto: ihf.info

România a pierdut categoric meciul cu Rusia din grupa principală de la Campionatul Mondial, scor 18-27, chiar dacă 40 de minute am fost la egalitate cu puternicele adversare. La finalul partidei, Carmen Amariei, fosta mare handbalistă, a comentat înfrângerea cu Rusia şi a găsit mai multe lucruri pozitive în jocul nostru.

ADVERTISEMENT

Carmen Amariei, optimistă după înfrângerea categorică împotriva Rusiei

Amariei a explicat ce a încercat să facă România în această confruntare: “Nu mai sunt multe lucruri de spus, am încercat să facem nişte relaţii de joc pentru jocurile următoare, eu asta am observat.

Au conştientizat că Rusia este o forţă în momentul de faţă. Nu poţi să anticipezi o cădere, dar puteam să anticipăm greşelile pentru că avem un lot foarte tânăr. Am încercat mai multe lucruri, am încercat câteva surprize pentru meciurile care urmează, intrarea lui Vizitiu în centru.

ADVERTISEMENT

Am pornit cu stângul la acest CM, toţi au contestat meciul cu Spania, acea înfrângere dură. Fetele au arătat că pot juca un handbal frumos, colectivul este foarte solid. Am avut un rezultat foarte bun în faţa Ungariei.

Chiar şi în această situaţie de criză, am reuşit să mergem în grupele principale şi cred că putem face lucruri frumoase în următoarele meciuri. Am jucat extraordinar când a fost nevoie, împotriva Ungariei”.

ADVERTISEMENT

“Tomas Ryde merge pe latura psihologică”

Carmen Amariei l-a lăudat şi pe Tomas Ryde, criticat deseori de lumea handbalului pentru modul în care îşi motivează jucătoarele: “Tomas Ryde este un tehnician care merge pe latura psihologică, mentală, dă şanse tuturor sportivelor.

El a încercat să-şi creeze situaţii de joc pentru meciurile care urmează. Şi sunt sigur că vom arăta mult mai bine şi ne vom bate pentru victorii cu Suedia şi Japonia. Chiar avem şanse pentru următoarele două partide”.

ADVERTISEMENT

După această înfrângere, România nu mai are şanse să se califice în semifinalele Campionatului Mondial din Japonia. Totuşi, ne putem lupta pentru locurile 5-8 la acest turneu final, dar suntem obligaţi să câştigăm ultimele două partide din grupa principală, cu Suedia şi Japonia.

Neagu şi compania joacă marţi următorul duel de la Campionatul Mondial împotriva Suediei, de la 13:30. Ultima partidă din grupa principală este programată miercuri dimineaţă, împotriva Japoniei.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1