News

Carmen Bejan a fost eliberată din închisoare. Procurorii au fost impresionați de studenta criminală și nu au mai contestat decizia instanței

Carmen Bejan, cunoscută și ca ”Studenta criminală” din Timișoara, după ce a ucis liderul unui clan de romi, a fost eliberată condiționat. Procurorii, impresionați de situația sa.
16.02.2023 | 08:49
Carmen Bejan a fost eliberata din inchisoare Procurorii au fost impresionati de studenta criminala si nu au mai contestat decizia instantei
Carmen Bejan era condamnată din 2009 la 19 ani și 8 luni de închisoare. Sursa foto: Adevărul
ADVERTISEMENT

Carmen Bejan (în acte căsătorită Șatran-n.r), fosta studentă la Medicină, din Timișoara, care a ucis și a tranșat liderul unui clan de romi, într-o cameră de cămin, după ce i-a promis favoruri sexuale, a scăpat de închisoare. Femeia a fost eliberată condiționat, după ce șeful Parchetului Gherla a rămas impresionat de situația sa pe perioada detenției.

Carmen Bejan, ”Studenta criminală” din Timișoara, eliberată condiționat. Cum au fost înduplecați procurorii

Carmen Bejan a executat două treimi din pedeapsă, iar în mod normal trebuia eliberată pe 9 septembrie 2027. Ea avea de executat un total de 19 ani și 8 luni de stat după gratii. Procurorul care s-a ocupat de ultimul termen al inculpatei a motivat că aceasta trebuia să iasă de mai multă vreme și nu să-i fie contestate cererile.

ADVERTISEMENT

”Admite propunerea formulată de Comisia de liberare condiţionată şi în consecinţă: Dispune liberarea condiţionată a persoanei private de libertate SATRAN CARMEN, condamnat la pedeapsa de 19 ani şi 8 luni închisoare prin sentinţa penală nr. 144/2014 a Tribunalului Arad, pe data rămânerii definitive a sentinţei.

Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, din care, suma de 340 lei reprezentând onorar pentru avocatul din oficiu, avocat Bozeşan Maria se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei, Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare”, a fost hotărârea definitivă a judecătorilor, potrivit Spynews.

ADVERTISEMENT

Prim-procurorul Matei Dima a transmis pentru sursa menționată că a aprobat eliberarea condiționată a tinerei fiindcă a avut un comportament fără abateri și a respectat participarea la toate programele de reintegrare socială, puse la dispoziție fiecărui deținut, de către penitenciarul Gherla.

Cu ce se va ocupa Carmen Bejan după ce a ieșit din închisoare

FANATIK a obținut în exclusivitate, la finalul lui ianuarie, o informație potrivit căreia ”Studenta criminală” se va angaja ca vânzătoare la un magazin. Totodată, tocmai faptul că a îndeplinit două treimi din pedeapsă a fost motivul invocat de către ea pentru a fi lăsată să părăsească porțile închisorii.

ADVERTISEMENT

”Condamnata Șatran Carmen, având ultimul cuvânt, solicită respingerea contestației și arată că regretă fapta comisă, fiind conștientă de gravitatea acesteia. De asemenea, arată că, această perioada a reprezentat o lecție dură de viață și a învățat-o cât de prețioasă este viața și libertatea pe care nu merită să o mai pună vreodată în pericol.

Totodată, solicită a se avea în vedere că, pe perioada executării pedepsei, a avut un comportament exemplar, a participat la toate programele și a muncit atât în interiorul cât și în exteriorul penitenciarului, inclusiv în perioada de amânare (…)”, apărea în dosarul consultat de FANATIK, de la termenul de judecată din ianuarie.

ADVERTISEMENT

Carmen Bejan a născut în închisoare, iar copilul i-a murit

În anii de stat după gratii, Carmen Bejan s-a căsătorit cu un traficant de droguri, pe nume Claudius Șatran. Alături de acesta a rămas însărcinată cu o fetiță, care a murit la naștere, în mai 2012. Copila nu avea mâini, respira cu greu și avea malformații la creier.

Scurt rezumat al crimei săvârșite de fosta studentă la Medicină

Carmen Bejan avea să-și distrugă soarta după ce în 2009 i-a luat viața unui lider de clan, de romi, din Timișoara. Pe atunci, ea avea 20 de ani și era studentă la Medicină. Crima a comis-o împreună cu iubitul ei de atunci, la fel, student la Facultatea de Medicină.

Carmen Bejan și fostul partener l-au tranșat pe bărbat după ce l-au ucis. Totul s-a întâmplat în camera de cămin unde erau cazați. Cadavrul l-au pus într-un geamantan. S-ar fi ajuns aici după ce Carmen i-a promis liderului favoruri sexuale, nu s-au înțeles la bani, iar mai apoi s-a ajuns la o altercație care s-a soldat, iată, cu o crimă.

ADVERTISEMENT