News

Carmen Bejan, studenta criminală din Timișoara, ar putea ajunge vânzătoare la magazin. Când va fi eliberată

Carmen Bejan, studenta criminală de la Timișoara, a primit o nouă o decizie pozitivă la cererea de eliberare condiționată.
25.01.2023 | 09:33
Carmen Bejan studenta criminala din Timisoara ar putea ajunge vanzatoare la magazin Cand va fi eliberata
Carmen Bejan a fost condamnată la 19 ani și 8 luni de închisoare pentru că l-a ucis și tranșat, alături de iubitul ei, pe liderul unui clan de romi din Timișoara / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Glasul Aradului, Facebook
ADVERTISEMENT

Judecătoria Gherla a dispus, pe data de 18 ianuarie 2023, eliberarea condiționată a deținutei Carmen Bejan (căsătorită Șatran), condamnată la 19 ani și 8 luni de închisoare pentru uciderea și tranșarea unui bărbat căruia îi promisese favoruri sexuale. ”Studenta criminală”, cum este aceasta cunoscută, mai primise o decizie asemănătoare în august 2022, însă procurorii au contestat-o și au avut câștig de cauză, așa că femeia a rămas în spatele gratiilor.

Studenta din Timișoara, o nouă decizie de eliberare condiționată, după cea de anul trecut

Și în acest caz, Carmen Bejan va putea fi pusă în libertate abia după ce sentința va rămâne definitivă. Procurorii au la dispoziție trei zile, după comunicarea sentinței, să o conteste. Termenul nu a expirat pentru că motivarea nu a fost încă redactată.

ADVERTISEMENT

Condamnarea studentei expiră în data de 9 septembrie 2027, însă aceasta a reușit să covingă instanța că poate fi eliberată mai devreme, ținând cont că a executat două treimi din pedeapsă.

Carmen Bejan: ”Această perioadă a fost o lecție dură de viață”

Potrivit comisiei din penitenciarul Gherla, femeia nu a avut abateri disciplinare, a dat dovezi de îndreptare și a muncit în spatele gratiilor. La termenul de anul trecut, Carmen a declarat în fața instanței că are promisiunea angajării ca vânzătoare, după ce va fi eliberată condiționat.

ADVERTISEMENT

”Condamnata Șatran Carmen, având ultimul cuvânt, solicită respingerea contestației și arată că regretă fapta comisă, fiind conștientă de gravitatea acesteia. De asemenea, arată că, această perioada a reprezentat o lecție dură de viață și a învățat-o cât de prețioasă este viața și libertatea pe care nu merită să o mai pună vreodată în pericol.

Totodată, solicită a se avea în vedere că, pe perioada executării pedepsei, a avut un comportament exemplar, a participat la toate programele și a muncit atât în interiorul cât și în exteriorul penitenciarului, inclusiv în perioada de amânare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, solicită a se ține cont de faptul că, o perioadă din pedeapsă a executat-o într-un centru terapeutic în care programele nu sunt finalizate cu credite, ci la finalul lunii, pe baza terminării programelor, se dobândește un număr de credite”, se arată în dosarul consultat de FANATIK.

Centrul terapeutic pentru femei din cadrul penitenciarului Gherla este un spațiu în care se acordă asistență socială persoanelor private de libertate, în vederea dobândirii de noi abilități și responsabilități sociale.

ADVERTISEMENT

Printre serviciile oferite aici se numără: asistarea femeilor cu tulburări de personalitate, depresie și anxietate, servicii de consiliere, psihoterapie, ateliere educative sau recreaționale.

Complicele femeii rămâne în Penitenciarul Vaslui

Pe de altă parte, Sergiu Florea, fostul iubit al lui Carmen, alături de care aceasta a comis crima din 2009, se află la penitenciarul Vaslui, acolo unde trebuie să execute tot 19 ani și 8 luni de închisoare.

Anul trecut, Sergiu a făcut, de asemenea, o cerere de liberare condiționată, care i-a fost respinsă de judecători.

În motivare, aceștia au scris că nu există certitudinea că acesta a înțeles pe deplin scopul pedepsei aplicate, fiind necesară o perioadă de timp suplimentară de detenție față de nivelul fracției de pedeapsă stabilită de lege, de două treimi. Magistrații au avut în considerare și faptul că bărbatul a fost condamnat ”pentru o infracțiune împotriva vieții de o violență extremă”.

Crima care a cutremurat România

În 2009, Carmen Bejan și Sergiu Florea, doi studenți la medicină din Timișoara, au ucis și tranșat un bărbat din Timișoara. Crima s-a petrecut într-o cameră de hotel, acolo unde tânăra l-a atras pe liderul unui clan de romi, sub pretextul unei partide amoroase contra cost.

Între cei doi s-a iscat un conflict, la care a intervenit și iubitul fetei, iar cei doi și-au bătut și înjunghiat victima. Ulterior, ei au ascuns cadavrul în dulap și au plecat la un supermarket pentru a cumpăra saci de plastic și un geamantan.

La întoarcere, studenții au tranșat trupul bărbatului, l-au îndesat în geamantan au încercat să-l ducă în portbagajul mașinii cu care acesta venise, planul fiind s-o incendieze. Nu au mai apucat, pentru că paznicul căminului, care a găsit sânge pe hol, a alertat poliția.

În timpul detenției, Carmen s-a căsătorit cu un bărbat condamnat pentru trafic de droguri, Claudiu Șatran, iar în 2012, ea rămas însărcinată, dar a pierdut copilul la naștere. După acest episod, studenta a fost părăsită de soț, după ce acesta a fost eliberat condiționat și a decis să-și refacă viața alături de o altă femeie.

ADVERTISEMENT
Tags:
Văduva lui Corneliu Vadim Tudor, atac la adresa lui Gigi Becali: „Să își...
Văduva lui Corneliu Vadim Tudor, atac la adresa lui Gigi Becali: „Să își facă el campanie, publicitate. Rău ne-a umilit”
Florinel Coman, gata să înlocuiască un fotbalist de 60.000.000€! Salariul, uriaș: ”Am vorbit...
Florinel Coman, gata să înlocuiască un fotbalist de 60.000.000€! Salariul, uriaș: ”Am vorbit cu cei de acolo”
Bărbatul care a câștigat peste 7 mil. euro la Loto 6/49 și-a ridicat...
Bărbatul care a câștigat peste 7 mil. euro la Loto 6/49 și-a ridicat premiul. Joacă aceleași 3 variante de peste 25 de ani
Messi a lovit din greșeală cu mingea o fetiță. Reacția tatălui copilei a...
Messi a lovit din greșeală cu mingea o fetiță. Reacția tatălui copilei a stârnit un val de critici pe internet. „I-am cerut scuze că l-am deranjat”
VIDEO Mercedes-Benz pregătește un turn rezidențial, cu 65 etaje, inclusiv hotel
VIDEO Mercedes-Benz pregătește un turn rezidențial, cu 65 etaje, inclusiv hotel
Simulare Bac 2024. Ce subiecte au picat la matematică
Simulare Bac 2024. Ce subiecte au picat la matematică
Soluțiile disperate ale românilor invadați de gândaci și păianjeni. „Ai o șansă mare...
Soluțiile disperate ale românilor invadați de gândaci și păianjeni. „Ai o șansă mare să o rezolvi așa în măsură de 95%”
Un bărbat a încercat să intre cu un cuțit în locuința fostei sale...
Un bărbat a încercat să intre cu un cuțit în locuința fostei sale partenere. Jandarmii au intervenit
Iulia Vântur și Salman Khan s-au despărțit. Cu cine a fost actorul indian...
Iulia Vântur și Salman Khan s-au despărțit. Cu cine a fost actorul indian la nunta anului
Kate Middleton, trădată de propriul unchi. Dezvăluiri intime din viața prințesei
Kate Middleton, trădată de propriul unchi. Dezvăluiri intime din viața prințesei
De necrezut! Ce a apărut la mormântul Mioarei Roman, la o săptămână de...
De necrezut! Ce a apărut la mormântul Mioarei Roman, la o săptămână de la funeralii. Oana Roman a rămas surprinsă: "M-am dus la cimitir după parastasul de 9 zile și..."
Vestea momentului în plin proces al Simonei Halep la TAS! Sancţiune ANULATĂ pentru...
Vestea momentului în plin proces al Simonei Halep la TAS! Sancţiune ANULATĂ pentru un supliment contaminat!
Verdict final în procesul celor trei arabi care au ucis 17 români, cu...
Verdict final în procesul celor trei arabi care au ucis 17 români, cu spirt contrafăcut. Într-o comună din Iaşi, oamenii au primit otrava de la primărie, cu o felicitare de Paşte
O româncă a dezvăluit salariul necesar pentru a trăi decent în Germania. Puțini...
O româncă a dezvăluit salariul necesar pentru a trăi decent în Germania. Puțini angajați din România câștigă această sumă