News

Lovitură pentru Carmen Bejan, studenta criminală din Timișoara. Tribunalul i-a respins cererea de eliberare condiționată

Carmen Bejan, studenta criminală din Timișoara, va rămâne în continuare după gratii. Tribunalul Cluj i-a respins tinerei cererea de eliberare condiționată.
07.12.2021 | 23:13
Lovitura pentru Carmen Bejan studenta criminala din Timisoara Tribunalul ia respins cererea de eliberare conditionata
Carmen Bejan, studenta criminală din Timișoara, rămâne după gratii. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Carmen Șatran (fostă Bejan), studenta criminală de la Universitatea de Medicină din Timișoara, va rămâne în închisoare. Tinerei i-a fost respinsă cererea de eliberare condiționată.

Decizia a fost luată de Tribunalul Cluj și este definitivă, însă o nouă cerere se poate depune în martie 2022.

ADVERTISEMENT

Studenta a fost condamnată la aproximativ 20 de ani de închisoare pentru crima comisă în august 2009. Totul s-a petrecut în căminul Universităţii de Medicină din Timişoara.

Carmen Bejan

Inițial, Judecătoria Gherla a respins cererea de eliberare condiționată a lui Carmen Bejan și a dispus reanalizarea acesteia în septembrie 2022.

ADVERTISEMENT

Tribunalul Cluj a contestat sentința Judecătoriei Gherla. Judecătorii au decis ca inculpata să rămână după gratii, dar au redus termenul în care eliberarea sa condiţionată poate fi rediscutată, scrie spynews.ro.

În timp ce Judecătoria Gherla a decis ca fosta studentă Carmen Bejan să rămână în închisoare, fără a avea posibilitatea de reanalizare a cererii de eliberare condiționată, Tribunalul Cluj a decis că eliberarea condiționată poate fi reanalizată după 2 martie 2022. Sentința este definitivă.

ADVERTISEMENT

Judecătoria Gherla a decis că executarea numărului de zile care i-ar permite lui Carmen Bejan să fie eliberată condiționat nu este suficient pentru a convinge judecătorul că este necesară măsura eliberării.

În sentinţa de respingere a cererii de eliberare condiţionată, judecătorul a arătat că, potrivit legii, condamnatul care îndeplinește condițiile poate fi eliberat condiționat. Instanța nu este obligată să dispună eliberarea condiționată, iar măsura poate fi dispusă în funcție de caz.

ADVERTISEMENT

Totodată, se ia în vedere dacă această măsură este benefică pentru condamnată, dar și pentru societate.

„Liberarea condiţionată nu este un drept al condamnatului, ci o facultate, o vocaţie, o posibilitate a instanţei de executare ce trebuie să ia în considerare toţi factorii ce ţin de persoana condamnatului şi comportamentul acestuia, simpla executare a fracţiei obligatorii de pedeapsă neputând atrage în mod automat acordarea beneficiului în discuţie”, se arată în sentința emisă de Judecătoria Gherla, menținută de Tribunalul Cluj, în privința eliberării condiționate.

Crima comisă de Carmen Bejan a șocat o țară întreagă

În august 2009, Carmen Bejan și Sergiu Florea, care formau un cuplu, au împărțit o cameră de cămin în care să locuiască în timpul sesiunii de restanțe de la Universitatea de Medicină din Timișoara.

Cei doi aveau nevoie de bani pentru a-și plăti restanțele. Astfel, aceștia au convenit ca tânăra să întrețină relații intime cu un bărbat bogat din Timișoara.

Trifu Schroth a fost chemat în camera de cămin a lui Carmen Bejan și Sergiu Florea, contra cost.

Au apărut neînțelegeri între cei doi, iar în conflict a intervenit și Sergiu Florea. Aceștia l-au bătut și înjunghiat pe bărbatul venit în camera lor de cămin.

După ce l-au ucis pe bărbat, cei doi au secționat cadavrul și au încercat să-l ascundă. Fosta studentă s-a predat oamenilor legii.

În ianuarie 2011, Curtea de Apel Timișoara i-a condamnat pe Carmen Bejan si Sergiu Florea la 20 de ani de închisoare cu executare.

Carmen Bejan s-a căsătorit cu un alt deținut, Claudiu Șatran, însă cei doi s-au despărțit. Tânăra a rămas însărcinată, însă bebelușul a murit la naștere.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe:...
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: Întotdeauna găsesc o cale
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin...
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin în service
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion