Life

Carmen Brumă dezvăluie care este alimentul perfect pentru Postul Paștelui: “Trei – patru ore nu îți mai e foame”

Carmen Brumă a oferit câteva sfaturi celor care doresc să țină post. Aceasta a vorbit despre un aliment minune care nu trebuie să lipsească din meniu.
21.03.2022 | 11:22
Carmen Bruma dezvaluie care este alimentul perfect pentru Postul Pastelui Trei  patru ore nu iti mai e foame
ADVERTISEMENT

Postul Paștelui este perceput ca o etapă de curățare spirituală, dar și una de detoxifiere a organismului. Carmen Brumă a dezvăluit ce aliment este bine să consumăm în această perioadă.

Carmen Brumă dezvăluie care este alimentul perfect pentru Postul Paștelui: “Trei – patru ore nu îți mai e foame”

Există anumite legume și fructe care trebuie consumate neapărat în Postul Paștelui. Printre acestea se numără și mazărea. În cadrul unei emisiuni, Carmen Brumă a explicat care sunt beneficiile acestui aliment asupra organismului.

ADVERTISEMENT

“Mazărea este foarte bună în post pentru că are foarte multe fibre, ține de foame, te satură și îți asigură energie pe o durată mai mare de timp. Dacă mănânci o farfurie de mazăre cu multe legume și asociezi și o felie de pâine, în mod normal, trei – patru ore, nu îți mai este foame.

 Puteți adăuga, la final, după ce ați făcut mazărea, puțină drojdie de bere inactivă. Are un gust ușor de parmezan”, a spus Carmen Brumă în emisiunea Neatza de weekend de la Antena 1.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Carmen Brumă a oferit și câteva sfaturi celor care doresc să mănânce sănătos.

“Prefer mazărea cu sos de roșii pentru că sosul de roșii stimulează absorbția fierului care există în mazăre. E bine ca atunci când ținem post să combinăm sursele de proteine astfel încât să avem alimente cu proteine complete.

Trebuie să avem grijă, ca la majoritatea meselor, să avem o sursă de leguminoase, adică mazăre, fasole, linte sau năut, cu o sursă de cereale sau făinoase. Cum facem acest lucru? La masa aceasta cu mazăre și suc de roșii, la care adăugăm foarte multe legume, punem și o felie de pâine.

ADVERTISEMENT

Astfel avem proteină completă. Sau facem paste și adăugăm niște boabe de mazăre. Acestea sunt soluții foarte bine când vă pregătiți mâncarea pentru post”, a spus Carmen Brumă la Antena 1, în emisiunea Neatza de weekend.