Life

Carmen Brumă, sfaturi ideale pentru masa de Paște. Ce trebuie să conțină meniul să nu iei în greutate

30.04.2021 | 12:33
Carmen Bruma sfaturi ideale pentru masa de Paste Ce trebuie sa contina meniul sa nu iei in greutate
ADVERTISEMENT

Carmen Brumă știe cum să se mențină într-o formă fizică de invidiat, motiv pentru care vine cu câteva sfaturi utile pentru masa de Paște. Vedeta le spune fanilor ce trebuie să conțină meniul de sărbători ca să nu ia în greutate. 

Partenera de viață a prezentatorului Mircea Badea este întrebată frecvent cum reușește să aibă o siluetă trasă prin inel, de aceea a pregătit un mic ghid al celui care nu vrea să se îngrașe după mesele bogate de Paște. Unul dintre cele mai importante sfaturi ține de cantitatea de mâncare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, vedeta pune foarte mare preț pe sport. Carmen Brumă recomandă ca după fiecare masă să se facă mișcare cel puțin o oră, în felul acesta organismul având timp să ardă caloriile și să nu se depună prea mult în organism.

Carmen Brumă, totul despre masa de Paște. Cum să faci să nu te îngrași

„Sunt întrebată foarte des în această perioadă despre metodele care ne ajută să ținem kilogramele în plus, departe de noi ,în perioada sărbătorilor de Paște.

ADVERTISEMENT

Personal, cred că sărbătorile de orice fel trebuie trăite din plin, fără habotnicie, excese și orice atitudine care ne face mai mult rău decât bine.

În aceeași măsură, dacă tu ești în plin proces de slăbire și ai dat jos deja un număr considerabil de kilograme, ar fi păcat să-ți sabotezi și să-ți anulezi propriul efort de luni de zile”, este sfatul pe care îl oferă Carmen Brumă.

ADVERTISEMENT

Iubita lui Mircea Badea vine și cu câteva ponturi legat de masa de sărbători. Vedeta susține că este foarte important să ții cont de câteva lucruri dacă nu vrei să te trezești cu câteva kilograme în plus după Paște, mișcarea fiind printre primele locuri.

Totodată, fosta asistentă TV a făcut și un meniu special pentru zilele de sărbătoare, precizând că ar fi bine ca oamenii să nu dea iama în mâncare în toate cele 3 zile, ci să mănânce din produsele periculoase pentru siluetă numai două zile.

ADVERTISEMENT

Din punctul de vedere al lui Carmen Brumă micul-dejun trebuie să conțină „2-3 ouă roșii, drob (pe săturate) roșii, castraveți, o felie de pască”.

Până la masa de prânz este necesară o oră de mișcare, următoarea masă fiind compusă din „ciorbă de miel (dacă vă place), 3-5 sarmale (cu 2 linguri de mămăligă sau 2 felii de pâine), o salată verde, 1-2 felii de cozonac sau alte dulciuri la care poftiți”. 

Vedeta adaugă iar o oră completă de mișcare pentru a nu lăsa produsele alimentare să se depună, în timp ce ultima sa cina este formată din „friptură de miel (pulpă fără grăsime) și salată verde”.

Care sunt sfaturile pe care le recomandă Carmen Brumă pentru Paște

„1. Gustă din fiecare fel la care poftești o singură dată pe zi, dar nu seara. 

2. Mănâncă trei mese principale care să conțină preparate cu proteină animală (ouă, friptură, drob, sarmale) și salată din legume proaspete de sezon. 

3. Mănâncă desertul la sfârșitul mesei nu între mese sau în loc de masă astfel încât impactul glicemic să nu fie atât de mare. 

4.Între mese e ideal să ai un repaus alimentar ( 3-4 ore) în care să nu ciugulești. 

5. Înainte sau după masă fă mișcare: o oră de plimbare sau mers alert (7.000 de pași, ideal peste 10.000). 

6. Nu bea mai mult de 3 pahare de alcool pe zi. 

7. Paștele durează 3 zile, așa că mănâncă doar în 2 dintre acestea alimente periculoase pentru silueta (cozonac, pască, sarmale, dulciuri, alcool)”, a scris Carmen Brumă pe blogul personal.

ADVERTISEMENT