News

Carmen Dan îl atacă pe Klaus Iohannis: “S-a spălat pe mâini de subiectul Schengen“

09.05.2019 | 08:21
Carmen Dan, atac la Klaus Iohannis pe tema aderarii la Schengen

Ministrul Internelor, Carmen Dan, revine în atenția publicului, după o perioadă în care s-a ținut departe de ochii presei, cu un atac la președintele Klaus Iohannis, pe care îl acuză că ”s-a spălat pe mâini” de intrarea României în  spațiul Schengen!

Carmen Dan îl atacă pe Klaus Iohannis pe tema intrării României în spațiul Schengen

“Iohannis s-a spălat pe mâini! Încă o dată! Azi am văzut toți cum domnul Președinte s-a spălat pe mâini de subiectul Schengen apreciind, că discuțiile tehnice nu sunt de nivelul dânsului și că subiectul trebuie abordat în formatul miniștrilor de interne.

Aderarea la Spațiul Schengen nu este doar un obiectiv al Ministerului Afacerilor Interne sau al Guvernului, ci un obiectiv național. Pentru asta, toate forțele politice, indiferent de culoare sau doctrină, ar trebui să lucreze împreună!

Carmen Dan spune ca presedintele Klaus Iohannis trebuia sa abordeze subiectul Schengen la Summitul de la Sibiu

Carmen Dan spune că Iohannis putea aborda subiectul la Summitul de la Sibiu

Aderarea României la Spațiul Schengen ține acum doar de voința politică a Statelor Membre, iar rolul Președintelui este să contribuie la obținerea acestei voințe politice.

Țin să informez opinia publică despre câteva lucruri pe care Ministerul Afacerilor Interne le-a făcut, în mandatul acestei guvernări, pentru atingerea obiectivului pe care Președintele Republicii continuă să-l ignore:

1. Pentru prima dată după ani buni, discuțiile despre funcționarea și extinderea spațiului Schengen au fost reluate. S-a întâmplat la inițiativa noastră, ca stat ce deține Președinția Consiliului Justiție și Afaceri Interne. Și feed-back-ul a fost pozitiv.

2. Am purtat discuții cu omologii din statele care sunt deja membre ale spațiului Schengen, inclusiv cu cei ai țărilor despre care și Președintele Iohannis știe că manifestă o opoziție față de extindere.

3. Am cerut și am obținut sprijinul Premierului pentru a avea discuții similare cu omologii domniei sale, iar asta a avut ca urmare că, atât la București, cât și la Bruxelles s-a vorbit la cel mai înalt nivel de importanța aderării noastre la Schengen.

4. Și tot acest minister, pe care domnul Iohannis a decis să îl ignore în ultimii ani, face acum eforturi pentru ca pe agenda Consiliului JAI din iunie să fie inclusă discuția despre aderarea României și Bulgariei.

Cine îl împiedică pe domnul Președinte să folosească această importantă oportunitate a Summitului de la Sibiu pentru a vorbi cu omologii sai si despre interesele românilor?

Cine il împiedică pe domnul Președinte să folosească aceast prilej pentru a le reaminti omologilor săi din Uniunea Europeană, că România îndeplinește obligațiile de responsabilitate privind securitatea frontierelor externe și toate celelalte cerințe legate de Schengen?

Cine îl împiedică pe domnul Președinte să le solicite omologilor săi să fixeze o perspectivă realistă privind aderarea României la spațiul Schengen?

Orice semnal din partea Consiliului European ar putea contribui la realizarea unanimității necesare în cadrul Consiliului JAI pentru o decizie favorabilă. Se pare însă că acest lucru nu este important pentru domnul Președinte.

Este mai simplu să folosească acest Summit pentru a-și face poze, pe care să le fructifice în campania electorală din toamnă.

Cu tristețe trebuie să constat că înainte de a discuta despre succesul acestui Summit, suntem nevoiți să asistăm la o înfrângere a Președintelui.

În schimb, dacă nu înțelegem cu toții noțiunea de obiectiv NAȚIONAL, îl invit public pe președinte să scrie două rânduri despre ce a făcut pe această temă.

Nu vreau să cred că trebuie să așteptăm următoarea carte….”, a scris Carmen Dan pe Facebook.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri