News

Carmen Dan, mesaj vehement: “Mă simt umilită ca ministru şi ca femeie”

18.04.2019 | 18:11
Carmen Dan a reactionat dupa ce o judecatoare a jignit o femeie chiar in sala de judecata

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a răbufnit pe Facebook, după ce în presă a apărut o înregistrare dintr-o sală de judecată, unde o femeie a fost umilită pentru că cerea un ordin de restricție împotrva soțului său violent! Cea care a umilit-o și a acuzat-o pe femeie că vrea să-l bage la închisoare pe bărbatul cu care are și un copil a fost chiar judecătoarea!

Carmen Dan, reacție uluitoare după ce o judecatoare a umilit o femeie

Ministrul Carmen Dan a scris un mesaj amplu pe o rețea de socializare în care a spus că se simte umilită ca femeie și ca ministru!  „Vreau să trag astăzi un semnal de alarmă pentru toți cei care vor să înțeleagă ce înseamnă normalitatea!

Nu îmi stă în obicei să critic modul de lucru al judecătorilor sau deciziile acestora, dar după ce am ascultat înregistrarea din sala de judecată a Judecătoriei Sectorului 6, apărută în spațiul public, mă văd obligată să reacționez.

Carmen Dan a postat un mesaj virulent pe Facebook

”În calitate de ministru, dar și ca femeie, m-am simțit umilită ascultând vorbele „de duh” ale magistratului”

Am această obligație pentru că eu, în calitate de ministru, dar și ca femeie, m-am simțit umilită ascultând vorbele „de duh” ale magistratului. Mă simt umilită, ca ministru, pentru că m-am luptat ca polițiștii să poată emite ordine de protecție temporare cu scopul de a proteja mai eficient victimele violenței în familie și constat că o doamnă judecător afirmă că nu este nevoie să protejăm femeile care cad victime acestui tip de infracțiuni.

Mă simt umilită, ca femeie, pentru că îmi pot imagina ce a fost în sufletul acelei doamne care a mers la judecătorie pentru că a ajuns la capătul puterilor și în loc de protecție a primit lecții de viață și povești cu Romeo și Julieta. Cel mai grav din toată această înregistrare care frizează penibilul mi se pare faptul că judecătorul își permite să certe și să umilească victima pentru că a îndrăznit să zâmbească…”, a scris Carmen Dan, indignată.

Ministrul de Interne s-a adresat apoi direct judecătoarei Veronica Munteanu! „Doamna judecător, eu îmi doresc ca toate victimele violenței în familie să ajungă să recâștige puterea de a zâmbi. Și pentru asta trebuie să schimbăm mentalitatea societății, să schimbăm mentalitatea celor care sunt agresori și, în special, să schimbăm mentalitatea celor care cred că sunt Dumnezeu pe Pământ!

Adică mentalitatea dumneavoastră, doamna magistrat. Sunt cuvinte dure, dar nici pe departe la fel de grele ca umilințele la care ați supus dumneavoastră o femeie care spera să primească ajutor pentru a își crește decent copilul și pentru a duce o viață normală. Eu voi continua eforturile pentru a putea face pasul următor spre protecția victimelor violenței în familie!

Acest pas fiind introducerea sistemului de monitorizare prin brățări electronice. Stau și mă întreb însă: cât de eficient va fi acest sistem dacă vom avea în continuare judecători care vor considera că victimele nu merită protejate pentru că zâmbesc?”. 

Ministrul de Interne a reacționat dur după ce Libertatea a publicat o înregistrare audio care poate fi ascultată AICI și în care se aude exact cum femeia care a cerut ordin de protecție împotriva soțului agresiv a fost umilită de judecătoarea Veronica Munteanu de la Judecătoria Sectorului 6.