Life

Carmen Iohannis, marcată de două tragedii despre care puțini știu: „Au fost nevoiți să îi scoată un plămân tatălui său”

02.12.2020 | 18:17
Carmen Iohannis marcata de doua tragedii despre care putini stiu Au fost nevoiti sa ii scoata un plaman tatalui sau
Carmen Iohannis este soția președintelui țării. Foto: captură Antena 3
ADVERTISEMENT

Carmen Iohannis este prima doamnă a țării, nevasta președintelui României Klaus Iohannis, iar fiecare apariție a sa este una spectaculoasă, căci profesoara de engleză din Sibiu nu uită să fie caldă și zâmbitoare cu cei din jur. În spatele zâmbetului pe care îl afișează des se ascund adevărate drame, necazuri peste care nici dânsa nu știe cum a putut să treacă.

Soția lui Klaus Iohannis și-a pierdut părinții la câțiva ani distanță unul de celălalt, iar coplăria ei nu a fost una ușoară, căci profesoara din Sibiu se trage dintr-o familie de oameni modești, extrem de muncitori dintr-o comună transilvană.

ADVERTISEMENT

Regretata mamă a lui Carmen Iohannis, Georgeta Lăzurcă, a viețuit multă vreme în comuna mureșeană Sântu, iar încă înainte ca Iohannis a devenit președinte, femeia se mutase la Sibiu pentru a fi mai aproape de fata ei.

Carmen Iohannis și-a pierdut părinții în ultimii 10 ani

Ioan, tatăl primei doamne, se stinsese din viață în 2010, cu 6 ani înainte ca soția președintelui să își piardă și mama. O femeie care a cunoscut îndeaproape familia lui Carmen a vorbit în urmă cu 4 ani despre părinții acesteia, dezvăluind durerile ascunse de profesoara din Sibiu.

ADVERTISEMENT

Tanti Doina, care i-a cunoscut pe părinții lui Carmen Iohannis, a avut numai cuvinte de laudă despre tatăl și mama soției președintelui și a povestit pentru wowbiz.ro câteva lucruri neștiute despre aceștia.

carmen iohannis
Părinții lui Carmen Iohannis, tablou de nuntă. Foto: wowbiz.ro

Tatăl primei doamne a trăit doar cu un plămân

„Tatăl lui Carmen, unchiu’ Ion, cum îi spuneam noi, a fost blănar, om tare aşezat şi bogat, muncea de dimineaţă până seară. A avut un necaz mare de la meserie, că s-a îmbolnăvit rău de la tratarea pieilor şi au fost nevoiţi să-i scoată un plămân, dar a trăit apoi până la 96 de ani! A fost un om extraordinar, ni se spunea şi nouă că a jucat fotbal în tinereţe, era fruntea satului pe teren!”, a povestit cunoștința familiei lui Carmen Iohannis.

ADVERTISEMENT

Despre mama ei, tanti Doina a spus că i-ar fi profețit lui Klaus Iohannis că va ajunge un om cu rang înalt: „Mătuşa a crezut mereu în el, îi spunea că va ajunge departe… Acum e la Sibiu, are grijă Carmen de ea, e şi bolnavă, deh, că la bătrâneţe. Carmen a angajat două femei care stau mereu cu ea, să nu-i lipsească nimic, să se îngrijească de ea!”.