Life

Carmen Tănase, despre dispariția lui Ion Caramitru: „E un om care a lăsat urme. Trebuie să conștientizăm că și actorii mor”

Carmen Tănase a vorbit despre pierderea lui Ion Caramitru, unul dintre cei mai mari actori, dar și ce se întâmplă pe mai departe cu lumea teatrului.
06.09.2021 | 11:30
Carmen Tanase despre disparitia lui Ion Caramitru E un om care a lasat urme Trebuie sa constientizam ca si actorii mor
ADVERTISEMENT

Carmen Tănase a oferit câteva declarații pentru Fanatik despre moartea marelui actor Ion Caramitru. A vorbit și despre speranțele pe care iubitorii teatrului și le pot pune în noua generație.

Marile legende se sting rând pe rând după ce au încântat o țară întreagă cu rolurile lor. Actrița care are spectacole la Teatrul Național București, cel păstorit până acum de Caramitru nu este însă sceptică referitor la calitatea actului artistic odată ce greii se duc încet la Ceruri.

ADVERTISEMENT

Carmen Tănase a spus că nu ar trebui neglijate tinerele talente, de care teatrul are parte. Generațiile care vin sunt la fel de talentate. Asta e o mare speranță pentru ca arta să poată continua.

Carmen Tănase, despre dispariția lui Ion Caramitru: „Și actorii mor”

„E mare păcat pierderea lui. E un om care a lăsat urme. Trebuie să rămânem cu rolurile lui. Să rămânem cu tot ce a făcut pentru teatru. El a fost în primul rând un mare actor.

ADVERTISEMENT

Sigur, a făcut Teatrul Național așa cum îl știm, nu din banii lui, dar el l-a conceput așa cum e acum. Practic l-a făcut de la zero, cu atâtea săli de spectacole, cu tot de ce se pot bucura oamenii și actorii. 

Trebuie memorat ca mare actor. În funcția de director azi ești, mâine nu. Trebuie să conștientizăm că și actorii mor”, a declarat Carmen Tănase pentru Fanatik.

ADVERTISEMENT

Întrebată dacă se pierde lumea teatrului odată cu disparițiile greilor generației de aur, actrița a spus că nu consideră că rămâne un loc pustiu în urmă.

Dimpotrivă, ea cunoaște foarte multe tinere talente care merită atenție și care vor scrie noi file de istorie în teatrul și cinematografia românească.

ADVERTISEMENT

Despre generația care vine din urmă: „Nu e pustiu în loc”

„Sigur că e mare păcat, că noi am avut o generație de aur și rămâne ce rămâne după marii actori, dar nu e pustiu în loc. Sunt fineri foarte talentați chiar și acum.

Teatrul nu are cum să dispară vreodată. E important, totuși, să învățăm ceva de la cei pe care îi pierdem. Tot ce putem face acum este să îi plângem, dar să rămânem cu ceva din ce au realizat”, ne-a mai spus Tănase.

Actrița va fi prezentă pe scenă pe 13 septembrie, chiar la Teatrul Național București, în spectacolul „Totul se transformă”. Cel mai probabil i se va aduce un omagiu marelui actor.

Ion Caramitru s-a stins din viață pe 5 septembrie, la vârsta de 79 de ani, fiind internat de mai bine de o săptămână la Spitalul Elias din Capitală.

 

ADVERTISEMENT