ADVERTISEMENT
News

Carnagii pe șoșeaua morții la Iași! „Bitumul negru induce în eroare şoferii”

Carnagii pe șoșeaua morții în județul Iași din cauza lipsei marcajelor temporare!
Autor: Alexandru Năstase | 23.05.2021 | 17:03
Carnagii pe șoșeaua morții la Iași! „Bitumul negru induce în eroare şoferii”
Mai multe accidente au avut loc în ultima perioadă pe o porțiune de drum din Iași. Sursa foto - hepta.ro

Mai exact, în ultimele zile au avut loc mai multe accidente grave în Iaşi, unele soldate cu decese, pe o șosea deja renumită pentru astfel de incidente.

ADVERTISEMENT

Drept pentru care o asociaţie a trimis o scrisoare către Direcţia Regională pentru Drumuri şi Poduri Iaşi prin care solicită măsuri de urgență.

Adevărate carnagii pe șoșeaua morții la Iași!

Concret, reprezentanții Asociaţiei pentru Protecţia Rutieră „Worldstreet” au trimis o scrisoare către Direcţia Regională pentru Drumuri şi Poduri Iaşi.

Aceștia solicita ca pe drumul european, între Iaşi şi Podu Iloaiei, să fie trasate marcaje temporare. Se întâmplă lucrul acesta după ce pe porţiunea respectivă de drum sunt efectuate în prezent lucrări de reparaţii.

ADVERTISEMENT

Doar că, în acest moment, pe cele două sensuri de mers nu există delimitare. „În urma producerii unor accidente rutiere grave în ultimele zile pe tronsonul de drum DN 28 Iaşi – Târgu Frumos, reprezentanţii Asociaţiei pentru Protecţia Rutieră WORLDSTREET cer reprezentanţilor DRDP Iaşi marcarea de urgenţă a drumului European cu marcaje temporare, galbene”,

De altfel, conducerea asociaţiei arată și faptul că bitumul negru folosit la covorul asfaltic îi induce în eroare pe șoferi. Aceștia spun că pe timpul nopţii conducătorii auto nu pot distinge marginile drumului sau axul şoselei.

„Asociaţia pentru Protecţia Rutieră Worldstreet a primit numeroase plângeri în aceste zile despre faptul că bitumul negru folosit la covorul asfaltic induce în eroare şoferii.

ADVERTISEMENT

Mai ales pe timpul nopţii, când şoferii nu pot distinge marginile drumului, ca să nu mai vorbim de axul şoselei”, se mai arată în scrisoare.

De asemenea, cerem creşterea numărului de indicatoare de avertizare în zonă, pentru atenţionarea şoferilor care tranzitează drumul European că se lucrează în zonă”, au mai spus reprezentanţii Asociaţiei pentru Protecţia Rutieră „Worldstreet”.

ADVERTISEMENT

Între timp, conducerea Direcţiei Regionale pentru Drumuri şi Poduri Iaşi a transmis că muncitorii DRDP au început procedurile de aplicare a marcajelor pe drumul european între Leţcani şi Podul Iloaiei.

„Nu s-au putut face marcaje temporare deoarece covorul asfaltic este proaspăt, porii nu s-au închis, iar în ultimele zile a plouat.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă normativele cer ca marcajele  să fie executate după cel puţin două săptămâni de la turnarea asfaltului, de mâine seară începem procedura de marcare. Trebuie subliniat faptul că trasarea marcajelor reprezintă un pas foarte important în modernizarea unui drum”, au precizat reprezentanţii DRDP Iaşi.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT