News

Carnagiu după explozia unei cisterne cu motorină, blocată sub un pod. Sunt cel puţin 8 morţi şi zeci de răniţi

Tragedie fără margini, explozia unei cisterne a distrus case, a pulverizat maşini şi a ucis cel puţin opt oameni. Bilanţul victimelor este în creştere
24.12.2022 | 13:28
Carnagiu dupa explozia unei cisterne cu motorina blocata sub un pod Sunt cel putin 8 morti si zeci de raniti
Urmările exploziei de la Boksburg
ADVERTISEMENT

Opt oameni au murit și zeci au fost răniți în explozia de sâmbătă dimineață a unei cisterne pline cu combustibil. Tragedia s-a petrecut la Boksburg, un orășel aflat nu departe de capitala Africii de Sud, Johannesburg.

Explozia a distrus o parte din acoperişul unui spital

Suflul exploziei a determinat prăbușirea unei părţi din acoperișul secției de urgență a Spitalului Memorial Tambo, a distrus două case și mai multe mașini, dar a rănit şi mai mulţi trecători.

ADVERTISEMENT

Vehiculul a luat foc în timp ce trecea pe sub un pod, dar purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgență, William Ntladi, a declarat că o anchetă este în desfășurare. Ntladi a spus că opt persoane au murit, iar zeci de răniți au fost duși la spital.

Cu toate acestea, există îngrijorarea că pacienții spitalului vor trebui evacuați din cauza prăbușirii unei părți a acoperișului, a adăugat el.

ADVERTISEMENT

Se crede că explozia a avut loc după ce autocisterna a rămas blocată încercând să treacă pe sub respectivul pod. “Se presupune că şoferul a condus pe sub podul prea jos și s-a blocat acolo, iar frecarea a făcut ca vehiculul să ia foc”, a spus Ntladi.

El a mai afirmat că șase pompieri de la Stația Centrală de Pompieri Boksburg au fost chemați la fața locului pentru a ajuta la stingerea incendiului. “În timp ce stingeam focul, a avut loc o explozie”, a adăugat Ntladi.

ADVERTISEMENT

O mașină de pompieri și două autovehicule au fost distruse în explozie. Ntladi a spus că incendiul este acum ţinut sub control și mai multe informații vor fi publicate ulterior.

Tags: