News

Carnagiu pe șosea: 12 copii și șoferul unui microbuz, morți într-un grav accident produs în Africa de Sud

Un adevărat carnagiu s-a produs pe o șosea din Africa de Sud, acolo unde 12 copii și șoferul unui microbuz au murit într-un accident rutier.
10.07.2024 | 17:44
Carnagiu pe sosea 12 copii si soferul unui microbuz morti intrun grav accident produs in Africa de Sud
Tragedie rutieră de proporții: 12 copii, morți pe loc într-un accident produs între un microbuz și un TIR. Sursa foto: X
ADVERTISEMENT

Tragedie rutieră produsă pe o șosea din Africa de Sud, acolo unde 12 copii și șoferul unui microbuz au murit într-un cumplit accident rutier. Vehiculul în care se aflau a intrat în coliziune cu un TIR.

Tragedie rutieră de proporții: 12 copii, morți pe loc într-un accident produs între un microbuz și un TIR, în Africa de Sud

Evenimentul dramatic de pe Continentul Negru a fost consemnat miercuri, 10 iulie, la orele dimineții. Un microbuz școlar în care se aflau 19 elevi a fost izbit de un autocamion, în provincia Gauteng.

ADVERTISEMENT

În urma impactului, microbuzul s-a răsturnat și a luat foc. Din păcate, 12 copii și șoferul microbuzului au murit pe loc. Elevii mergeau spre școală în momentul tragediei, au declarat miercuri oficialii locali. Alți 7 copii au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

Un microbuz de transport privat a fost implicat într-un accident tragic în regiunea Kokosi-Wedela, lângă Merafong, curmând viaţa a 12 copii şi a şoferului lor. De asemenea, alţi 7 elevi au fost transportaţi de urgenţă la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri”, adaugă comunicatul autorităților locale.

ADVERTISEMENT

Până în acest moment, vârsta copiilor decedați nu a fost precizată de autorități. Este cunoscut faptul că autobuzul transporta copii de școală primară, de obicei cu vârste cuprinse între 6 şi 13 ani.

Copiii implicați în această tragedie provin de la două școli din Carletonville, situate la aproximativ 78 de kilometri vest de Johannesburg, a declarat ministrul educației din Gauteng, Matome Chiloane, într-un comunicat, scrie DW.

ADVERTISEMENT

Acest eveniment dramatic a șocat comunitatea locală și întreaga națiune sud-africană, evidențiind preocupările legate de siguranța rutieră și necesitatea unor măsuri stricte pentru a preveni astfel de tragedii în viitor.

Africa de Sud dispune de o infrastructură rutieră bine dezvoltată. Cu toate acestea, țara africană nu stă deloc bine atunci când vine vorba de siguranța rutieră.

ADVERTISEMENT

Ministrul Educației, îndurerat după această tragedie

Într-un mesaj postat pe rețeaua X (fostul Twitter), ministrul Educației al provinciei Guateng, Matome Chiloane, s-a declarat “profund îndurerat de acest tragic eveniment”.

Pierderea copiilor noştri este o lovitură teribilă pentru comunitatea noastră şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre familiile elevilor decedaţi sau răniţi“, a mai punctat el.

ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după...
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după record
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023....
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023. Din ce stat vin cei mai mulţi bani
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă...
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă soţia fundaşului naţionalei
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus...
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Prima zi a noului Parlament European. Șoșoacă, „virusul suveranist”, insistă să fie văzută....
Prima zi a noului Parlament European. Șoșoacă, „virusul suveranist”, insistă să fie văzută. Românii, prinși între negocierile pentru funcții și excentricitatea moștenită de acasă
Generalul dac care a salvat Roma si Bizanțul! Puțini români își mai amintesc...
Generalul dac care a salvat Roma si Bizanțul! Puțini români își mai amintesc astăzi despre el