News

Carnagiu pe șosea! 16 morți și 21 de răniți după un accident înfiorător pe o autostradă din Turcia

16 persoane au murit și 21 au fost rănite într-un accident rutier care a implicat un autobuz și o ambulanță în sud-estul Turciei, a informat presa sâmbătă.
20.08.2022 | 21:20
Carnagiu pe sosea 16 morti si 21 de raniti dupa un accident infiorator pe o autostrada din Turcia
Un autobuz s-a răsturnat și a intrat într-o mașină de pompieri și o ambulanță aflate la locul unui alt accident Foto: The Times of Malta
ADVERTISEMENT

Guvernatorul regional Davut Gul a declarat că printre morți se numără trei pompieri, patru lucrători sanitari de urgență și doi operatori de drone de la o agenție de presă turcă.

16 morți și 21 de răniți după un accident înfiorător pe o autostradă din Turcia

„În jurul orei 10:45 în această dimineață, un autobuz de pasageri s-a răsturnat și a provocat un accident aici”, a spus Gul, vorbind de la locul accidentului de pe șoseaua de la est de Gaziantep, citat de Reuters.

ADVERTISEMENT

“În timp ce pompierii, echipele medicale și alți colegi răspundeau la accident, un alt autobuz i-a lovit pe cei care au intervenit și pe răniți.”

Vicepreședintele Fuat Oktay a declarat că lucrătorii de urgență și jurnaliștii „și-au pierdut viața la datorie”.

ADVERTISEMENT

Agenția de presă DHA a declarat că o ambulanță, un camion de pompieri și un autobuz care transporta jurnalişti au fost lovite de un autobuz de pasageri.

Fotografiile publicate de DHA prezintă spatele unei ambulanțe smuls și resturi metalice împrăștiate în jurul ei.

ADVERTISEMENT

Agenția de presă Ilhas a declarat că doi dintre jurnaliștii săi au murit după ce s-au oprit pentru a ajuta victimele accidentului inițial, în care o mașină a părăsit șosea și a alunecat pe un terasament.

Autostrada care face legătura între orașele Gaziantep și Nizip a fost parțial închisă circulației în urma incidentului, ale cărui cauze exacte sunt investigate.

ADVERTISEMENT

5.362 morți în accidente în Turcia în 2021

Turcia are un istoric slab de siguranță rutieră. Aproximativ 5.362 de persoane au murit în accidente de circulație anul trecut, potrivit guvernului.

La începutul lunii iulie, cel puţin şase persoane au fost ucise, inclusiv un copil, iar alte 25 au fost rănite, când un autobuz de pasageri s-a răsturnat pe un drum din nord-vestul Turciei, a informat guvernatorul provinciei Kirklareli, Birol Ekici.

Autobuzul circula din orașul Edirne, din nord-vestul Turciei, Edirne, către Bodrum (nord-est), care este una dintre cele mai populare destinații de vacanță din țară.

La locul accidentului s-au deplasat mai multe ambulanțe și pompieri. Autoritățile nu au dezvăluit naționalitatea victimelor, și au deschis o anchetă pentru a clarifica cauzele accidentului, al treilea soldat cu decese, înregistrat de Turcia în acea lună.

ADVERTISEMENT