Life

Omicron le-a dat planurile peste cap. Carnavalul de la Rio de Janeiro a fost amânat

Organizatorii au decis să amâne Carnavalul de la Rio de Janeiro prevăzut la sfârșitul lui februarie din cauza noului val de infecții cu Covid-19. Evenimentul va avea loc în luna aprilie.
22.01.2022 | 11:25
Omicron lea dat planurile peste cap Carnavalul de la Rio de Janeiro a fost amanat
Carnavalul de la Rio de Janeiro a fost amânat. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vestitele parade din Rio și Sao Paulo au fost amânate din cauza creșterii numărului de cazuri de Omicron în Brazilia.

Acestea ar fi trebuit să aibă loc în luna februarie, dar organizatorii le-au reprogramat pentru luna aprilie.

ADVERTISEMENT

În Brazilia, în această săptămână au fost înregistrate 204.854 de noi cazuri într-o singură zi, un record absolut.

Omicron le-a dat planurile peste cap. Carnavalul de la Rio de Janeiro a fost amânat

Celebrul Carnaval de la Rio de Janeiro a fost amânat. La fel se întâmplă și cu parada din Sao Paulo. Primarii celor două orașe au avut o întâlnire și au decis că acestea se vor organiza în luna aprilie, dacă situația pandemică va permite acest lucru.

ADVERTISEMENT

“Primăriile din Rio de Janeiro și Sao Paulo au decis să amâne defilările școlilor de samba pentru sfârșitul lunii aprilie, din cauza situației actuale a pandemiei din Brazilia și a necesității de a păzi viețile”, se arată în comunicatele remise de autoritățile celor mai mari două orașe din Brazilia.

În ultima săptămână, numărul persoanelor infectate cu varianta Omicron a crescut alarmant. Brazilia este a doua cea mai afectată țară din lume de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Într-o singură zi au fost înregistrate 204.854 de cazuri noi, iar numărul persoanelor decedate a ajuns la 622.000. Brazilia a anunțat că aproape 70% din populație este vaccinată cu două doze.

Carnavalul de la Rio, cel mai așteptat eveniment din America Latină, atrage anual turiști din toată lumea, având zilnic pe străzi peste două milioane de persoane .

ADVERTISEMENT

 

Când a avut loc primul Carnaval de la Rio

Carnavalul de la Rio este cel mai mare eveniment de acest fel din lume și atrage anual mii de turiști. Primul festival de la Rio a avut loc în anul 1723. Prima paradă cu măști s-a desfășurat însă în 1840. În cadrul acestuia, pe străzile orașului defilează reprezentanții școlilor de samba (peste 200, împărțite în cinci divizii).

Carnavalul începe vineri și se termină miercuri. Parada Câștigătorului are loc sâmbătă, după încheierea festivalului.

Autoritățile braziliene au decis încă din anul 1984 ca acesta să se desfășoare pe sambadrom.  Prețul unui bilet variază între 55 de dolari și 3000 de dolari.

ADVERTISEMENT