News

Carne de pasăre din Polonia, contaminată cu Salmonella. Produsele au ajuns în magazine din Ilfov și Bihor

15.05.2020 | 10:20
Carne de pasare din Polonia contaminata cu Salmonella Produsele au ajuns in magazine din Ilfov si Bihor
Peste 20 de tone de carne de pasăre din Polonia, contaminată cu Salmonella, a fost reţinută oficial sub sechestru sanitar veterinar
ADVERTISEMENT

Peste 20 de tone de carne de pasăre din Polonia, contaminată cu Salmonella, a fost reţinută oficial sub sechestru sanitar veterinar.

Carne de pasăre din Polonia, contaminată cu Salmonella

Conform Agerpres, care citează Autoritatea Naţională, Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), carnea de pasăre din Polonia, contaminată cu Salmonella, se afla la două societăţi comerciale din judeţele Bihor (o tonă) şi Ilfov (20 de tone).

ADVERTISEMENT

”În perioada 31 martie – 30 aprilie 2020, inspectorii au efectuat o serie de controale pentru verificarea modului în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor”, se arată în comunicatul ANSVSA.

S-a verificat producerea, depozitarea şi comercializarea cărnii de pasăre şi ouălor de consum provenite din comerţul intracomunitar (cu precădere Polonia şi Ungaria), dar şi din ţări terţe (în special Ucraina).

ADVERTISEMENT

”Carnea urmează a fi dirijată spre neutralizare”

”Au fost recoltate un număr de 138 de probe de carne de pasăre, fiind efectuate 690 de analize în vederea verificării respectării criteriilor microbiologice de siguranţă alimentară”, mai notează Autoritatea.

În urma analizelor de laborator au fost detectate două probe de carne cu rezultate nesatisfăcătoare (contaminare cu bacteria Salmonella Enteritidis), recoltate de la societăţi comerciale din judeţele Bihor şi Ilfov.

ADVERTISEMENT

”În ambele cazuri carnea provenea din Polonia. Întreaga cantitate de 21 de tone (1 tonă carne pasăre din judeţul Bihor şi 20 de tone din judeţul Ilfov) de carne infestată cu Salmonella a fost reţinută oficial sub sechestru sanitar veterinar, urmând a fi dirijată spre neutralizare”, se mai arată în comunicat.

ANSVSA precizează că au mai fost identificate în urma analizelor de laborator alte șapte loturi de carne de pasăre proaspătă provenită din schimburi intracomunitare, la care s-a detectat prezenţa altor serotipuri de Salmonella cu patogenitate scăzută.

ADVERTISEMENT

”În schimb, toate cele 46 de probe de ouă analizate au fost conforme cu criteriile microbiologice ale legislaţiei în vigoare”, se încheie anunțul ANSVSA.

ADVERTISEMENT