Carne de pui, contaminată cu Salmonella. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a atras atenția, marți, 5 decembrie, cu privire la această situație.
Vorbim de un lot de carne de pui, care a fost retrasă din mai multe magazine din România. Reprezentanții ANSVSA spun că, s-a constatat, că sferturi posterioare de pui congelate, produse de Cedrob.S.A. au fost contaminate cu Salmonella Enteritidis.
Numărul lotului este 191/3/23, cu data de expirare 10 iulie 2025. ANSVSA recomandă clienților care au cumpărat carnea să nu o consume. Ei sunt așteptați să returneze produsul la magazinul de unde l-au achiziționat.
„Măsuri pe care trebuie să le ia consumatorul: În cazul în care ați cumpărat produsul menționat mai sus, vă rugăm să nu îl consumați și să îl returnați în magazinul de la care l‐ați achiziționat in baza bonului fiscal.
Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente cauzate de acest incident!”, transmite, marți, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
Produsul contaminat s-a vândut în mai multe magazine din țară, inclusiv în București, dar și în Iași, Mediaș, județul Sibiu, Bacău, Scheia, județul Suceava, Oradea, județul Bihor, Galați și Brăila.
Salmonella este o infecție bacteriană cauzată de bacteria cu același nume. Salmonella enterică este cel mai des întâlnită la om, din rândul bacteriilor cu acest nume. Ea poate produce toxiinfecție alimentară și enterocolită.
De cele mai multe ori, oamenii iau bacteria prin intermediul apei sau alimentelor contaminate, pe care le consumă. Salmonella poate fi găsită în carnea crudă, în fructe de mare, ouă crude sau gătite insuficient, fructe, legume ori lactate nepasteurizate.
Persoanele infectate cu Salmonella prezintă simptome precum diaree, febră, greață, vărsături, crampe sau dureri de stomac. Ele pot apărea la șase ore sau chiar șase zile de la infecția inițială, conform specialiștilor MedLife. În anumite cazuri, infecția poate duce la complicații, precum septicemia și artrita reactivă.